Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

23 Aralık 2008 Salı

"Kar soğuktur ama içimizi ısıtır!"

Kış aylarını pek sevmem.
Benim için en güzel yanı bol yağmurdur, yağmur demek de "su"... Suyun hayatımız için birinci derecede önem taşıdığını düşünürsek kuraklık olmaması için kışa katlanmak zorunda hissediyorum kendimi.
Soğuktur, kat kat giyinirsiniz, güneş hep bulutların arasındadır, bazen yüzünü günlerce göstermez.Benim içim kararır, ruhum sıkılır, kendimi sokağa atmak isterim ama soğuktan dolayı pekmümkün görülmez. Herkes grip olur, sonra sıra size de gelir, vitamin ve bitki çayları kürü, yeni grip geçirme yöntemleri ve bitimine yakın dayanılmaz öksürük nöbetleriyle sarsılırsınız.Hatta bazen sıranızı bir kere savmakla yetinmeyebilir virüsler, sizi yeniden ve yeniden yakalar!
Kışın en sevdiğim yanı hiç şüphesiz pek çok insan gibi "kar"dır.Bu akşamdan itibaren hava sıcaklığı iyice düşecek ve kar yağacak diyorlar.Ben de tüm çocuklar gibi dua etmeye başladım, beyaz örtüyle bu sene bir kez daha karşılaşmak için.
Yine biraz Interneti biraz da kitapları karıştırdım ve "kar" ile ilgili topladığım bilgileri sizlerle paylaşıyorum.
Kar donmuş su buharı parçacıklarından oluşur. Bunlar havadan buz kristalleri ya da kar taneleri biçiminde düşer . Kar taneleri gerçekte buz kristali kümeleridir . Havadaki sıcaklık donma noktasına geldiğinde, su buharı yoğunlaşarak bir toz parçasının çevresinde buzlaşır ya da çok küçük bir buz kristali biçimini alır . Buz suyun katı ya da kristalli halidir . Saydam, renksiz, kokusuz ve tatsız bir yapısı vardır .
Gökten milyonlarca kar tanesi düşer ve hepsi birbirine benzer görünür, oysa kar tanelerinin kristal yapıları birbirinin tıpa tıp aynısı değildir. Kar kristalleri üzerinde ilk araştırmaları yapan ABD'li Wilson Bentley, gördüğü muhteşem sanat karşısında adeta büyülenmiş ve elli yıl boyunca sürekli kar kristali resmi çekmiştir. Elde ettiği 6000 resim içinde kristal yapıları birbirinin aynı olan iki kar tanesine rastlayamamıştır. Bu da demek oluyor ki gökten yağan bu kristaller, doğanın bize sunduğu bir mucize...
Bu gece çocukken olduğu gibi sık sık pencerenin kenarına gidip sokak lambalarının ışığına bakacağım. Evet kar soğuk, hatta çok soğuk.Ama söyleyin bana bukadar soğuk olup da içimizi ısıtan başka ne var?
Bembeyaz bir sabaha uyanmak dileğiyle...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Ful Yaprakları,
gerçekten bembeyaz bir sabaha uyandık ve de sabah işe gelirken ağaçların kar altındaki görüntülerine hayran kaldım.. Çok güzellerdi.. Kar ve çayla güzel bir gün olsun..
sevgiler..

La Loba dedi ki...

geçen yıl şubat ayında uyanmıştım bembeyaz bir sabaha. tıpkı çocukluğumdaki gibi :)

galerini gezdim. bayıldım çizimlerine.

Ful yaprakları dedi ki...

Sevgili Cheetos,
İstanbul'da yağamasa da ben umutla bekliyorum :)

Sevgili La Loba,

Teşekkür ederim,
Çizimler bana ait değil, her birinin linkine tıkladığınızda ait olduğu kişinin sayfasına yönlendiriliyorsunuz,
ilüstasyon merakım çok yoğun, arada karalıyorum ama esas sanatçıları bu işi mükemmel icra ediyor :)
Sevgiler,

Kedila ve Meşe dedi ki...

Merhaba :)

La Loba dedi ki...

ama senin çizimlerini de görmek isteriz :)

Adsız dedi ki...

Kışın en güzel yanı kestane, sahlep ve sıcak çorba bence...Bir de kar. Bunlara rağmen yine de sevmiyorum kışı :) Sevgiler...

ELİF dedi ki...

karın sogunu sevmem ama karla oynamayı çok severiz biz kızlarımla..hep bana derler kar ne zaman yagacak anne...sızın oralara yagmış ama bızım buralarda daha kar gelmedı..bızde dört gözle bekliyoruz..
sevgıyle...

Aylak Kedi dedi ki...

bilmiyorum nasıl anlatsam kardiyince doğup büyüdüğüm yerler geliyor hep. memleket yani. kar sadece oraya yakışıyormuş da esas oraya aitmişte buralara zorla taşınmış getirilmiş gibi... özlem dolu cümleler hep gurbette =B

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!