Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

17 Şubat 2009 Salı

"pes!"


İş yerimde bir arkadaşım masaüstümdeki evden getirdiğim bilgisayar hoparlörlerini yere düşürdü.Hoparlör parçalara ayrıldı, dağıldı...
Yeniden toparladım, önceleri can çekişirken bugün tek tarafı ruhunu teslim etti.Herşeyi mono dinliyorum.Bu olay yaklaşık 4 ay önce olmasına rağmen arkadaşım sağolsun parçaladığı hoparlörün yerine hala yenisini almadı...
Üstelik babamın bilgisayarınındı, zorla almıştım, iyi bakacağım, aynen teslim edeceğim, söz diye!
Az önce de aradım arkadaşı,hoparlör tamirinde anlar mısın artık hiç çalmıyor bu dedim, yani söylemek zorunda kaldım dedim ki senin hoparlör çalışmıyor! Daha ne desem ki:))
Hımm dedi, o kadar...sonra sustu.Bende eee yenisini alayım bari dedim. Tamam öyle yaparsın dedi:))
Yani artık pes! diyorum başka bir şey demiyorum.....
İnsanlara ne oldu böyle ya, gerçekten ne oldu? Kibarlığa, nezakete, değere, görgü kurallarına?Önemli olan 2o Lira verip idare eden bir hoparlör almak değil,önemli olan davranış...
Sen birinin malına istemeden de olsa zarar veriyor ve kullanılamaz hale getiriyorsun, en azından bir bahsini aç ya, de ki param yok alamıyorum de, ama söyle!
Sanki benim çok param var...çok....
Haksız mıyım?

10 yorum:

beenmaya dedi ki...

kibarlık, nezaket, görgü kuralı, özen, saygı falan mı dedin sen...böyle kelimelerin hala sözlüklerde olduğuna bakma yazıkki içleri boşaldı artık, anlamsız kaldı...

guguk kuşu dedi ki...

Hımmmm, Ful yaaa bu çok fena şeyleri haketmiş, boğa damarım tuttu yine. Onun hopörlörü yok mu, geçerken elinle şööle bir çarpıver mesela akibeti seninki gibi olsun, hopörlörü yoksa aynı numarayı çok sevdiği bişeye yap. Bak bunu lütfen yap. Yoksa içimde kalır. Çok haketmiş. Ben olsam mutlaka yapardım.

beyaz mendil dedi ki...

Diyecek bir şey bulamıyorum.Sevgiler

Pilli-Cadi dedi ki...

cooooooook haklisin.
vallahi okudum az daha aglicaktim ya bu kadar olur.
neden? cünkü biktim böyle insanlardan.

ve bunu blogumda da dile getiremiyorum:) cünkü okuyorlar.

o kadar sikildim ki artik kendimi insanlardan nefret eden sadece kendini begenen narsist bir kisilik gibi hissediyorum.

nefret ediyorum cünkü bu davranislardan cok bunaldim artik. karsima kim ciksa aynen senin bu pes dedirten arkadasin gibi.

hepsini hayatimdan cikarsam diyorum ama bu seferde liste yapip bakinca hayatimda kimse kalmiyor üzeri cizilmedik.

ben bir keresinde sirf bir arkadasimin sucu yüzünden araba cezasi yedim ve bir kez bile ben ödiyim demedi. mecburen ben ödedim.

ufff ufff

ıvır zıvır dedi ki...

hmmm .... olaya bakar bakmaz ne diye biliriz... ful yaprakları haklı...
'sığ' insanlarla dolu hayatımız... hep hoparlör tamiri ne olaki :) bozulunca atarsın gider...
ama yine de
iyilik yap denize at demişler ya... aslında insanlardan gelen kötülüklerede gülüp geçmeli bence çünkü ben ancak böyle mutlu oluyorum... ve bu mutlu olmak da değil... böyle yaparak insanları aklamayı öğreniyoruz... yani sizin örneğiniz farklı ama daha ince farkların olduğu bir dolu şey yaşıyoruz... ve insanlar nerede haklı nerede haksız kesitremiyoruz bazen... o nedenle bırakın kendi hakkınızı sorgulamayı bence... çünkü çok yorucu...

kısaca... haklı mısınız.... ?
ve hakkınız verilmiyor mu ... üzülmeden ..bi ders çıkartın ve boş verin gitsin...
guguk kuşu :)) bi yöntem vermiş ama bişi diyemiyom... yinede büyüklük sizde kalsın...

Ayca Karaoglan dedi ki...

Nezaket kurallarını geçtim. Anne-babasından da hiçbir şey görmeyen insanlar bunlar... Nerede bizi büyüten anne-babalar, öğretmenler??? Bu insanlarla sırt sırta çalışmak bir yana yolda yan yana yürümek bile rahatsız ediyor artık beni... Sen yine sabırlıymışsın. Ben kesin yenisini aldırana kadar o sinirle şakayla karışık gözüne sokardım her gün hoparlörleri :)))

Ful yaprakları dedi ki...

Sevgili Beenmaya,
Katılıyorsun bana, evet kalmadı.İçleri boşaltıldı, ruhlarını esir aldı hırslar:(

Sevgili guguk kuşu;

İntikam diyorsun demek:))bu arada dün konuşmamızda bir şey vardı ben onu yazmamışım,ben yapamam ki kazayla çarpıp dökmeyi:))Aslında kazayla değil de isteyerek yapsam!Bir de bugün bu kırgınlığımı dile getireceğim, yani zamanını bilemiyorum.Cümlenin yerine gelmesi gerek ki anlamını bulsun.Ama bıktım insanlardan artık yoruldum:))

Sevgili beyaz mendil;

evet haklısın, durumum oldukça vahim görünüyor:)

Sevgili pilli cadı;

neden var bu insanlar? Yaşama amaçları sadece lay lay lom, boşluk..İnsan nezaketten, güzelliklerden, güleryüz ve düşünceden nasibini almamışsa insan olur mu?
Seni çok iyi anlıyorum ama bence arkadaşlarına blog adresini vermen hata.İçini dökemiyorsun bu durum yüzünden haat dedim.Benim arkadaşlarım bilmiyor ve söylemem de, çünkü bu benim gizli iç dünyam rahatlamaya ihtiyacım var, içimi dökmeye de:)
Çiz üstlerini gitsin, kalabalık içinde yalnız kalmaktansa tek taabnca olmak en iyisi!

Sevgili ıvır zıvır;

işte intikam geliyor bazen içimden ama dediğin gibi çok yorgunum.Bunlarla uğraşmaktansa içimi yazarak döküyorum:))Bir şekilde doğrudan söylicem işte yani bu davranış çok berbat çünkü, beni dinlerken aklını bile verdiğini düşünmüyorum belki de başka bir iş yapıyordu ve hı hı hı hı dedi.O kadar değersizim :))Dediğin gibi yormicam ama söylicem de bir şekilde:))

Sevgili Ayça;
Gerçekten sabırlıyım, bazıları sabır taşı der bana.Çok sabrederim ama patlayınca kimse tanıyamaz.Bu durumda da sabrediyorum ama kırgınım ve er geç yanıma geldiğinde yüzüm gülmediğinde ne oldu dicetir bana bu şahıs ben de açıkça anlatıcam:))

guguk kuşu dedi ki...

tabi tabi canııım ben de öyle dedim....kazaylan.. intikam değil canımmm(hay allah şööle yandan dil çıkaran ecomic yokmu) neyse bi ayağım havada:)

umursamaz dedi ki...

bazı kelımeler arkalarında gizledikleri anlamları yıtırdıler ne yazık kı.. :(

Ful yaprakları dedi ki...

her haftasonu hatırlatmama rağmen hala ses yok ee pes!

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!