Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

14 Mayıs 2009 Perşembe

"gimme hope joanna"

Dinleyici ve arşivci olarak müzikle çok yakından ilgili bir aileyiz, öyle ki, devasal bir plak, cd, kaset arşivimiz var. Bir ara özel radyolara şarkı doldurup gönderiyorduk o kadar yani:) Çocukken daha doğrusu daha 2 yaşında bir portakal vitaminiyken elimde mikrofonla Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Barış Manço şarkıları söyleyerdim.
Şarkılarım kasede kaydedilirdi, üstelik asla detone olmayan, her türlü şarkı, reklam, japonca çizgi film müziği gibi çeşitleri de repertuarında barındıran bir vitaminmişim ben:) Şimdi dinliyorum ve şaşırıyorum..
Babam yurtdşından müzik setleri getirtirdi, akşamları gelir arkadaşıyla bakarız bir set daha gelmiş, yeni hoparlörler, yeni bir amfi...Bir gün de bir CD player getirdi, daha kimselerde yok, Türkiye'de de tek tük bazı şarkıcılar cd formatında albüm yapıyordu.
En büyük zevkim o diskleri dinlemekti.Çok ilginç geliyordu, kaset gibi değil, üstelik gökkuşağı gibi üzeri! Ancak çeşit yoktu, piyasada CD dediğinizde yüzünüze garip garip bakıyorlardı, sonradan çeşitler artmaya CD çalarlar gelişmeye başladı. Evde sürekli müzik çalardı, hiç durmadan, müzikle uyanır müzikle uyurduk,yemek müziği ayrı, sabah müziği ayrı, akşam ayrı, dinlenmek için ayrı..Hala da böyledir..
Tıpkı bir dj edasıyla babam her gün setlerin başındaydı, en büyük zevki buydu.
Ben de ondan kaptım işi, kulağım da çok iyi olunca müzik dinleyiciliğine iyiden iyiye merak saldım.Öylesine dinlemek değil ama, albümü alırdım elime, kimler ne yapmış, beste-söz, geri vokaller, hangi enstrümanı kim çalmış..Sonra dinlerdim tek tek müzisyenlerin tarzlarını anlamaya çalışırdım.
Hala da öyleyim, albüm satın almak ve dinlemek benim için özel bir şeydir...
Çocukken bir akşam salondan gelen güzel bir melodi duymuştum, çok eğlenceli gelmişti bana, o günden sonra o şarkıyı duyduğumda hoplayıp zıplamaya dans etmeye başladım, garip bir etkisi vardı bende:)) üzüntülü olduğumda babama "babacım o güneşli diski çalar mısın?" derdim..Güneşli disk dememin sebebi de CD kapağında güneşli bir gün resminin olmasıydı..
Şarkı başlayınca kendimi kumsalda yada tatilde hayal eder, herşeyi anında unutur dans ederdim:) İşte o güneşli disk Eddy Grant'ın "gimme hope joanna"sıydı...
Bu ara kumsala, tatile,dansa, mutluluk şarkıları söylemeye çok ihtiyacım var,
Her şeyi bir kenara bırakıp nadasa gitmeye de..
Güneşli diskim arşivden çıkartıldı ve başucumda duruyor,
Çocukluğuma, yalın dünyama yeniden dönmek ve gülümsemek için.

8 yorum:

Ful yaprakları dedi ki...

Bİ YANLIŞLIK SONUCU YAZIM GİTT, TABİİ YAZDIĞINIZ GÜZEL YORUMLAR DA...:(
NEYSE KOPYASINI SAKLAMIŞIM NEYSE Kİ...
UFFF

Serhat dedi ki...

Sıkma canını, dijital dünyada bu tarz aksiliklere her zaman yer var. Geçmiş olsun

Adsız dedi ki...

canım benım .ben gene yorum bırakayım sana . sen şanslıymıssın bana göre :)

Kumsal dedi ki...

Müziğe olan tutkunu ne güzel anlatmışsın
çokta imrendirdin
benim müzik zevkimle
ailemin müzik zevki arasında çok fark var
ve bu yüzden tartışırızda
Sizin ne güzel aynı...

UykusuZ dedi ki...

Ne hoş yazmışsın Ful, insanlar çift yaratılır derler, bence daha çok yaratılıyorlar, var bizim gibi bi sürü insan.
Ben cd almaktan vs çok uzun süre önce vazgeçtim fazla eski kafalı ve huysuz bir dinleyiciyim, çok zor sevebildigimden ben eski muziklerime mesut bahtiyarım.
İstanbuldayken bir ev arkadaşım vardı Aylin, en büyük zevkimiz Cuma akşamları muzik setinin önüne oturup sabahlara kadar 80's dinleyerek , bil bakalım bu kimdi? bildiklerini annat bakalım oyunu oynamaktı. cevap: bu şarkı şunun, o zaman sevgilisi şuydu, ama ben en çok şunu severdim vs vs

öykü dedi ki...

Muzık hayatımın bas kosesınde
uzulsem de sevınsem de herseyın ıcınde var
anılarım yarınlarım tum yasantım:)
muzıksız bı hayat benım ıcın yok

Travis dedi ki...

akıllara ziyan.. :)

JAMES WHITE dedi ki...

Babana saygı duydum. Müzik, kaliteli sistemlerde orjinal cd ve plaklardan dinlenir. Bu konuda ben de çok hassasım. Yüzlerce plağım ve CD'im var ve hepsini gerek yurt içinden gerekse de yurt dışından sipariş ederek edindim. Hele plaklar....Hafta sonları salon halısının üzerine tülün arasından güneş süzülürken rengarenk plaklarımı yere yayıp izlemek ve arasından tek tek seçip akşama kadar dinlemek gibisi yok. Yazıya konu olan şarkıyı hatırlıyorum. Eğlenceli ve neşeli bir şarkıydı. Eminim radyolarda şimdi de çalınsa keyifle dinlenir.

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!