Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

4 Mayıs 2009 Pazartesi

"yeniden susam sokağı"

Sevgili Gülcan ve İlknur annelerin başlattığı muazzam bir "Susam Sokağı Geri Dönsün Kampanyası"nı duyurmak istedim sizlere.
Tevellütü benimle eş ya da benzer arkadaşlarım bilir ki bizler msn,cep telefonu, çok kanallı televizyon, bilgisayar, Internet gibi kavramlardan uzak kendi halimizde çocuk gibi çocukluk geçirdik:)
Oysa şimdiki çocukların etrafı tuzak dolu, radyasyon dolu, zararlı ışınlar dolu...
Susam Sokağı'nın "gün güneşli insanlar neşeli.." diye başlayan melodisini duyar duymaz çılgın gibi koşup televizyonun karşısına geçerdim, bir de akşamüstü tekrarı olurdu onu da izlerdim!

Susam Sokağındaki Hakan abi, Zeynep Abla, Tahsin Amca, Kırpık, Minik kuş ve esas bayıldığım kadrosu kurbağacık, kurabiye canavarı, kont dracula, açıkgöz, edi-büdü benim en sevdiğim karakterlerin başında gelirdi.
Açıkgöz'ün burnu ve kulağı olmadığı halde kurbağacık'a gözlük satmaya çalışması, edi'nin "ama büdü ben çoook susadım" repliği, dağdan döne döne inen kızın melodisini, sevdiğim sayı 6, 1*2*3 sayalım'ı, tırtıllar asla asla asla kahverengi bot giymez'i, 11,12 hi hi hi hi hi hiii'yi hala hatırlıyorum ben :))

Halaaa hoop tereyağlı ballı ekmek dediğimizde ve kendi etrafımızda döndüğümde poff diye kaybolacağını zanneden "saf" çocuklardık biz, çocuk gibi çocuk yani...
Sayıları, renkleri, şekilleri,kavramları çok iyi anlatırlardı. Görgü kurallarını, sevgi-saygı, sağlık-çevre kavramlarını da işlerlerdi.

O kadar eğlenceliydi ki, şimdiki çocukların da susam sokağını yeniden izlemesi taraftarıyım ben,
Yeni bölümleri satın almak masraflı vs ise arşivden çıkarabilir pekala TRT Çocuk kanalı...
Saçma sapan şiddet içerikli çizgi film yerine, eğitici ve öğretici aynı zamanda da biz 80 kuşağı çocuklarının kalplerini çelici bir şeyler lazım!
Eğer hala izlemek, anılarını canlandırmak ve çocukların gelişimine olumlu katkı sağlamak
istiyorsanız lütfen bir tık buraya!

21 yorum:

coffeé dedi ki...

harika oluuurrr :):):)

Unknown dedi ki...

mailimi gönderdim canım.umarım yayınlanır efe çok sevecektir diye düşünüyorum.

Ful yaprakları dedi ki...

coffee,

evet kesinlikle!

Ful yaprakları dedi ki...

Eylem'cim,

umarım..otomatik bir cevap gönderiyorlar ancak biz ısrarla istersek belki de olumlu yanıt alırız:)

Ayca Karaoglan dedi ki...

ful, canım ne harika bir kampanya bu! bizler hala susam sokağı repliklerini tekrarlıyoruz bu yaşımızda :) ben de yazıcam bloga, umarım yayınlarlar :)

Paşa dedi ki...

HAYIRLISI CANIM PAŞAM İÇİNDE GÜSEL OLUR..

Paşa dedi ki...

sahi yazını okumuştum bazıları senden alıntı:)

Adsız dedi ki...

tıkladım :)

Adsız dedi ki...

katılımın bir kez de burdan teşekkür etmek istedim. :) çok güzel yazmışsın. tekrar teşekkürler.. yalnız bana o otomatik cevaptan gelmedi henüz :S

Ful yaprakları dedi ki...

SEVGİLİ PAŞA,

blogundaki susam sokağı yazısı benim yazımın tıpkısı:)

rica etsem benim sayfamdan alıntı aldığına daii aşağıya bir ibare koyabilir misin canım, çünkü birebir tüm cümleler aynı,

teşekkürler.

Ful yaprakları dedi ki...

SEVGİLİ PAŞA,

blogundaki susam sokağı yazısı benim yazımın tıpkısı:)

rica etsem benim sayfamdan alıntı aldığına dair aşağıya bir ibare koyabilir misin canım, çünkü birebir tüm cümleler aynı,

teşekkürler.

Ful yaprakları dedi ki...

Rica ederim Gülcan:)

Ful yaprakları dedi ki...

Ayça'cım,

süpersin,
desteğini bekliyoruz!

Ful yaprakları dedi ki...

dolunay,

çok teşekkürler:)

Unknown dedi ki...

Çocuklarımız iğin tekrar gelsinler,ben zaten TRT ye devamlı yazıyorum,şikayetlerimi bildiriyorum,tıkaldım ve gönderi yaptım,sevgiler

Paşa dedi ki...

CANIM İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİM ..

Paşa dedi ki...

CANIM İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİM..BİLGİN OLSUN

karadut dedi ki...

sevgili ful yapraklari. ben de bir kampanya baslatmistim aylar oncesinde

http://olumsuzfani.blogspot.com/2009/03/yeniden-susam-sokagi.html

;)

ESRİK dedi ki...

Ben çocukken Kırpık'a aşıktım:)) Yeniden yayınlansın bence de:))

JAMES WHITE dedi ki...

Ahahaha :D
Bakın ben böyle mesaj attım sayın TRT yetkililerine. Gerçi benim taleplerim biraz şiddet içeriyor ama neyse :P

Merhaba,
Kanalin acilacagini ilk duydugumda cok sevinmistim zira içerigini görünce hayal kirikligina ugradim. Nerede TRT'nin genis arsivindeki ROBOTECH, VOLTRON, NILS VE UCAN KAZ NORTON, ve daha ismini hatirlayamadigim bir suru JAPON CIZGI FILMI ???? Lutfen 80'lerde cocuk olmus bizleri de dusunerek yayin yapiniz. Cizgi filmleri sadece cocuklar izlemiyor.
Saygilar efendim
Ic Mimar
Cem AKYUREK

Ful yaprakları dedi ki...

aaa nils ve uçan kaz'a bayılırdım ama diğerleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, bir de şeker kız candy :))

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!