Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

30 Haziran 2009 Salı

"Bir sabırlı bir telaşçı"

Sağlığın önemini anlatmaya gerek var mı bilmem,
Nereniz ağrırsa canınız ordadır, ben de artık kendimi dinlememeye, geçmesi için dua etmeye ve perhize devam etmeye karar verdim.
Doktorlardan nefret ediyorum, niye diyeceksiniz, onlarsız da onlarla da olmuyor çünkü.
Her doktor iyi değil, hemen teşhis koyamıyor, tetkikler,filmler,oradan oray gidip gelmeler..Artık yoruldum, bunaldım, doktora falan gitmek istemiyorum,hasta insanlar görmek istemiyorum, eczaneye girmek istemiyorum, bu yüzden bıraktım akışına.
Alt tarafı mide sorunu dedim, başımı da döndürse, hazımsızlık da çeksem, her doktor aynı şeyleri söylüyor bıktım artık..
En son mide doktoruma demiştim ki "hazımsızlık ve spazmla beraber baş dönmesi sersemlik hissi yaşıyorum" yok dedi alakası yok, başka şeydendir.Ama 100 kere olduysa 100'ün de de böyle oldu,onun dışında başım dönmüyor bu sıkıntıyla başlıyor dediysem de ıhh inanmadı.
Ben de dedim ya gerçekten yıldım artık, geçmişte de yaşadım, geçer bunlar da...
Her bulduğumu yemeden önce düşünecektim:))
İş yerinde ise ilginç gelişmeler yaşıyorum, üstün üstü beni çağırdı, kimseye yapamıyoruz ama size işte şu kadar bi zam yapacağız dedi.Sonra bu sabah da icra kuruşu başkanı çağırdı, dedim ki ben memnun değilim bu maaştan zam da yapıldı ama yine de çok düşük.
Benden çok memnun olduklarını kısa zamanda çok iyi iş çıkardığımı, bu nedenle dönem ortası ya da yeni yıl başlangıcında yine bir zam olabileceğini söyledi.Şaşırdım, benden memnun olmalarını dile getirmeleri ve hiç gerek yokken zam sözü vermeleri çok güzel bir gelişme.
Zaten hepsi birarada olmaz bu güzelliklerin, şimdi gözümde zam yok sağlığım gelsin diyorum, sağlık gelince diyeceğim ki zam nerde...
Öyle yada böyle zaman akıp geçiyor işte, halimize şükretmek gerek diyorum ya boşuna demiyorum mesela bir karıncadan bahsedeyim size, daha 9 yaşında, hastacık olmuş:( 2 kez kemoterapi görmüş, koltuk değnekleriyle yürüyebiliyor, tek gözü ağır kemoterapiler yüzünden görmüyor...
Bir diğeri çölyak hastası, hep diyetle yaşamak zorunda, bir diğeri ise duyma engelli...Daha miniminnacıklar, bu yaşta nelerle baş etmek zorundalar,yine de yüzleri güleç,aydınlık,hayat dolu, sevgi dolu...
Onlara bir sarılmak unutturuyor her şeyi, kocaman sarılayım diyorum geçecek diğer tüm sorunlar, yeter k iiçini rahat tut ful, biraz daha dayanmalısın, bak tatile 3 hafta kaldı diyorum:)
Bu arada tatilim 3 hafta sonra başlayacak, artık izne çıkmadan kendimi iyice toparlamak, sorun yaşamamak,doya doya bir tatil geçirmek istiyorum.
Bol bol dinlenip,fotoğraf çekip,hayattaki minik güzelliklerle avutacağım kendimi,
O minik güzelliklerde gizli zaten hayat, ahengini hiç bozmuyor.
Bir iyi bir kötü, bir sağlıklı bir hasta, bir mutlu bir mutsuz, bir düşünceli bir boşvermiş, bir sabırlı Sonsuz bir uyum var, çark dönüyor, biz savruluyoruz, sonra tekrar yerlerimize geçiyoruz başımıza gelecekleri bekliyoruz.
Hep bir koşturmaca hep bir uğraş, hep bir acele.
Kıyıda köşede bir kaç güzelik bulup tadını çıkarıyoruz, şanslılara, gamsızlara bakıp iç çekiyoruz:)
Bir siyah bir beyazız işte,
Biz değerliyiz ama zamanımız bizden değerli,
Oysa uzaktan bakınca görüyoruz ki öylesine akıp gidiyor...

10 yorum:

Unknown dedi ki...

valla hayat o kadar yalandan ki ne kadar çok iyi hissedersen o kadar iyi oluyor zaten 3 kuruşluk ömür ona da gül geç işte...
yediklerine dikkat ederek :)

Japon Balığı dedi ki...

çok geçmiş olsun Ful'cum . Dikkat et kendine sağlıktan önemli bişey yok gerçekten. Dermansız hastalık olmasın yeterki. üzüntü stres dahada cok artırıyor bu mide hastalıklarını. morali yüksek tutmaya çalışmak gerek herşeye rağmen. sevgiler

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

O koşuşturmca hiç bitmiyor Ful! Şu sıra ben de bunaldım. Daha 2 ay önce hayat yavaş diyordum. Şimdi ise hızına yetişemiyorum. Nefes almak için ufak mutlulukları, güzellikleri kaçırmamak lazım dediğin gibi. Mide sorunu bende de var. Aç kalmamak gerekiyor, asitli-çiğ yiyip içmeyeceksin! Ama en önemlisi stres!!! Herşeyden olduğu gibi bunun altından da stres çıkıyor. İşle ilgili güzel haberlere sevindim. Ben zam alamadım henüz. O yüzden az da olsa zam da güzel bir haber. Kendine dikkat et! Öptüm:)

Adsız dedi ki...

fundacıma katılıyorum .dıkkat et saglıgına canım.

Ayca Karaoglan dedi ki...

o kadar iyi anlıyorum ki seni kelimeler yetersiz kalacak yazsam... kendini tatile ayarla, hatta şimdiden tatil moduna gir :)

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun, sağlığımızın değerini bilmek zorundayız gerçekten.. ben asla şunu yaşamam böyle olmam diyemiyoruz bu hayatta. maddi şeylerin gerçekten önemi yok bence. solunum cihazına bağlı yaşayan, kendileri tek bir nefes alabilince yakınları mutluluktan uçan insanlar var.. para kazanıp da öyle mutlu olan hiç görmedim..
çok güzel anlatmışsınız zamana ne değer verirsek verelim çok çabuk akıp gidiyor..

papatya dedi ki...

Gecmis olsun.Bende cok cektim mideden ama derinlemesine muayene olmadim bir donemler hastanelerden hic cikmadigim icin olsa gerek.Bir arkadasim bana 10 gun duzenli bir bardak kaynamis kekik suyu ic demisti uyguladim ve faydasini gordum.Her zaman evde bulunduruyorum artik.Saglikli gunler diliyorum size...

öykü dedi ki...

Çok gecmıs olsun
sevgılı Ful
bı an once toparlan
tatılıne gıt ve cok cok ıyı olsun hersey senın ıcın dılıyorum

Ful yaprakları dedi ki...

Dostlarım,

Geçmiş olsun dileklerinize sonsuz teşekkürler,

Çok içtensiniz,

İyi ki varsınız:)

Sevgiler,,

GeCe dedi ki...

ne insanlar var değil mi hele de çocuklar sağlık dışında herşey boş bir şekilde yoluna giriyor önemli olan iyi hissetmek tatilde iyice dinlenip kendine gleceğine inanıyorum

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!