Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

17 Mayıs 2010 Pazartesi

"moral düzeltmek için"

Sanıyor musunuz ki mutluyum? Henüz mutlu değilim,mutluluğun bir amaç değil araç olduğunu fark edeli epey zaman geçtiğinden beri kendimi kaptırmıyorum bir şeylere...
Dün moralim sıfırın altındaydı mesela.

Moralsizliğimin yanında cumartesi günü dolmuşta beyin noksanlığından tüm pencereleri açan bir kaç salak yüzünden, sırtıma yediğim şiddetli rüzgarın acısı da vardı bende.
Tekrarlayan bir takım sağlık sorunları, ruhsal anlamda beni yoran bazı insanlar...
Düşündükçe battığımı hissedip dur ful!yapma böyle dedim.
Ruhen ve bedenen kendimi toparlamaya, anksiyetemi yenmeye çalıştım kendimce, biraz iyi olur gibi oldum,sonra biraz daha iyi, pencereyi açtım, güneşe karşı oturdum, bir yandan da kulaklığım kulağımda..en huzurlu melodileri dinleyerek gözlerimi kapadım, hayaller kurdum, "raindrops keep falling on my head" şarkısının eşliğinde kendimi her şeyin iyi olacağına inandırdığım minik bir mola verdim sıkıntılarıma.
Güneşin enerjisini bedenimde hissettim, o enerjinin beni gülümsetmesine izin verdim.Ardından Erdem Yener'in "Belki"si ruhumu okşadı,"belki bir gün" dedim..sonra Coldplay'den "in my place" beni deşarj etti,"how long must you pay for him" derken Chris Martin'le birlikte söylüyormuşcasına içtenlikle katıldım şarkıya.
Ardından bir de baktım güneş beni iyiden iyiye ısıttı,rüzgar hafiften kendime getirdi..Tamam dedim şimdilik bu kadar mola yeter..
Böylesi bir 15-20 dakika geçirdim..ve gözlerimi az önceki odaya açtım..Aynı oda,aynı sorunlar,aynı gün,ama bir parça olsun daha farklı bir ben.Sonrası? Tabii ki daha iyiydim. Pencereyi açmayıp kendimi pikenin içine ve yatağa hapsetseydim, elime televizyonun kumandasını alsaydım o zaman daha iyi olamazdım.
Ruhuma yazık dedim, bedenime yazık,kendine iyi gelen bir şeyler yapmalısın ful!
Üniversitede bir arkadaşım vardı, demişti ki bana "moralim bozuk olduğunda asla depresif bir müzik açıp kendime,olaylara ağlamam,öyle bir köşeye sinip kendime acımam. Açarım müziği, en sevdiğim en ritmik şarkıyı dinlerim,dans ederim, kafamı dağıtırım, önce canım istemez ama sonrasında bir de bakarım ki neşelenmişim."

İşte bunu o zamandan beri aklımdan çıkarmadım hiç,önceleri çok saçma gelirdi bana,ama uygulayınca gördüm ki gerçekten işe yarıyor, biz millet olarak kendimize acı çektirmekten zaten zevk alıyoruz. Bir ayrılık sonrası duman grubunun sezen aksu cover'ı "her şeyi yak"ı dinleyerek yerlerde sürünmektense, Ajda Pekkan'a "seveceğim, gezeceğim,görürsün sana neler edeceğim'şeklinde eşlik etmek daha akıl karı sanırım :)
Ya da kızları arayıp içelim, ağlayalım, erkeklerin köküne kibrit suyu!!Allah da beni kahretsin hep aynı şeyi yapıyorum demek yerine, içelim ama sağlığa içelim, güzel günlere içelim,yeni başlangıçlara içelim demiyoruz?
Bunalımın da bir haddi var ama dimi?
Televizyon karşısında vakit öldürmek yerine kitabmı aldım elime, sorunlarım geçmedi tamam, ama moralim düzeldi bir parça ve daha iyi hissettim.

Sanki bir filmde kendimi izliyormuşum gibi bakmaya çalıştım kendime, olayların derinine girmeden yüzeysel olarak üzerinden geçtim.
Bir haftasonu da böylece geçti gitti,

Yepyeni bir başlangıç yapıyoruz bu Pazartesiyle birlite,
Rutinden uzak, sağlık dolu bir hafta olsun,
Yüzümüz gülsün,

İyi haftalar!

18 yorum:

Ayşe Şakarcan dedi ki...

sana da neşe/moral/gülücük dolu iyi haftalar:)

öykü dedi ki...

sevgılı Ful
Ne hıssetıgını cok ıyı bılıyorum
O unıversıtedekı arkadasınla aynı fıkırdeyım

Mutsuz oldugumda bı de benı asagı ceken huzunlu parcalr dınlersem
ıyıce dıbe cokus yasıyorum
Bu nedenle tam tersıne
cok tuhaf gelsede
neselı canlı kıpır kıpr
hayat asılayan bıseyler acıp dınlemek
ıyı haberlerı duymk onlara yonelmek
acık havada kısa yurusyusler yapmak
sevdıgın bı pastadan bı dılım yemek vs vs
ıyı gelıyor..

denemeye deger

ve herseyın ustunde de bısey var kı
zaman en ıyı ılac
gecıyor ınan
hıc canını sıkma kendını hırpalama
sevgılerımle

Ballı Cimcime dedi ki...

"Yepyeni bir başlangıç yapıyoruz bu Pazartesiyle birlite,
Rutinden uzak, sağlık dolu bir hafta olsun,
Yüzümüz gülsün,
İyi haftalar"

Çok güzeldi, okurken mutlu oldum canım ve son sözler içime işledi. Yüzümüzün güldüğü güzel bir hafta olsun, emeğine yüreğine sağlık... Sevgilerimle:)

stuven dedi ki...

yeni başlangıçların olduğu bir hafta olsun.
sevgiyle...

Beorn dedi ki...

Merhaba,

Size ulaşabileceğimiz bir mail adresi var mı acaba?

Teşekkürler.

papatya dedi ki...

Dusuncelerimizle kendimizi yonetme ozelligimizi neden iyi yonde kullanmayalim.Arkadasin cok hakli.
Her zaman denemeye deger.
Bir an once herseye inat butun uzuntulerin bitsin.

Cok ama cok guzel bir hafta gecirmen dilegiyle.

Esin Bozdemir dedi ki...

Sevgili Ful,

Çok güzel öneriler ve uygulamalar bunlar.Toplumca arabesk bir milletiz! en güzel çare yine insanın kendisi! yöntemlerini ben de yıllardır kendime aynen uyguluyorum. Sızılarım önce hafifliyor sonrada uçup gidiyor!anımsadıklarım ise ayıklayıp beni gülümseten anılarım oluyor!diğerlerini hafızam siliyor!

Biz ne olmak ve neyi yaşamak istiyorsak ? onu yaşıyoruz!

bu motivasyonla birlikte, güzel bir hafta dilerim size:)

sevgilerimle...

Ful yaprakları dedi ki...

ayşe,
teşekkürler sana da :)))

Ful yaprakları dedi ki...

öykü'cüm,

aynen, müzikler ilaç oluyor,

kafayı dağıtıveriyor...

zamanı geliyor en güzel şeylerin,

hissediyorum :)

Ful yaprakları dedi ki...

ballı cimcime,

sana da kocaman gülücüklü bir hafta diliyorum!!!

Ful yaprakları dedi ki...

stuven,

teşekkür ederim,

hepimiz için:)

Ful yaprakları dedi ki...

Beorn,

fulyapraklari@hotmail.com

Ful yaprakları dedi ki...

papatyam,

olumlu yönde motive olabilmek için depresif müziklerle dibe gitmek yerine,
heytt ben daha ölmedim demek daha doğru:))

öpücükler,
sevgiler,

Ful yaprakları dedi ki...

esmir,

sizi motive edenildiysem ne mutlu bana :)))

mutlu bir hafta diliyorum,

kucak dolusu sevgiler:)

Adsız dedi ki...

güneş iyidir çoğu zaman

nyts dedi ki...

Şu yazıyı okuyuncaya kadar işkence yapıodum kendime.Beni kendime getirdi teşekkürler ful
fonda bir ayşegül aldinç şarkısıyla veda ediyorum bende
''rastgele gönlüm''güzel günlere..

losstime dedi ki...

aslında hafta sonu değil her güne böyle başlamalı insan. yeni bir güne yeni umutlarla başlamalı diye düşünüyorum

BBH ! ☮♥♫ dedi ki...

sevgili Ful ,
güzel yazilarini sinav dönemlerinde biraz gec okuyabiliyorum. ya da okuyorum ama yorum yapamiyorum cünkü bir yazmaya ba$ladim mi iki satir da olsa nedense cok dü$ünüyor ve dalip gidiyorum. minicik bir $ey söylemek istedim: bence ne üzüntülerini ne sevinclerini ertele. o anda ya$a. o anda icinden at, payla$, agla, gül, hopla zipla. o andaki ruh halini kabullenmek ve öyle davranmak bence daha iyi. sonra insan kendini komedi filminde aglarken ya da eglence anlarinda eglenemezken yakalayiveriyor ...ama üzgün anlarda arabeskle$mekten, melankolik takilmaktan ülkece keyif aliriz. bu hic iyi bir $ey degil. ama o anlar vardir ya, insani üretken kilar, harika $eyler yazarsin yalnizsan eger. arkada$lar varsa da inanilmaz güzel , derin sohbetlere dalarsin, gözler dolar konu$urken, o da güzel, di mi?

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!