Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

14 Eylül 2010 Salı

"bi yaşıma daha girdim!"

İzleniyorum!
Evet evet birileri beni izliyor!
Yok öyle sokakta takip etmek gibi değil.
Çekmece ve dolaplarımı karıştıran biri var!
İrice bir fare ama iriliği aptallığı kadar belirgin değil, neden mi?
Çünkü kendisi dolaplarımı karıştırdığını bana itiraf etti!
Peki kim bu dengesiz?
Sıkı durun : bağlı olduğum amirim!

Dün yanıma geldi, işlerim başımdan aşkın, yeni dönem malum,karıncalarımın programlarıyla ilgileniyorum, bir yandan zaten bütün gün onlarla olmanın tatlı bir yorgunluğu var üzerimde.
Bir konuda konuşurken bana birden ne kadar iyi iş yaptığımı nasıl düzenli olduğumu söylemeye başladı, sonra da dedi ki size bir şey söyleyeceğim ama özel..
Eyvah dedim! nedir özel,ne diyecek sana bu kadın??yandın ful!

Bir şeyler geveledi önce..sonra dedi ki "işinizi bu kadar iyi yapıyorsunuz,bla bla bla...(dur bakalım ful bunun arkasından pis bişiler gelecek..)

.....ama dolaplarınızın içi çok karışık!!..yani hayret ettim ben.." ve alaycı bi gülümseme!
dolaplarımın iç durumunu tasvir etmeye çalıştığı kelime "karışıktı" sanırım..özellikle sanırım diyorum çünkü o an bende bir şey koptu ve algılamam sıfır düzeye indi, kahkahalarla gülmek istedim, eeeee..yok artık!!! diye:)
Boş bulundum, malum algım zayıfladı ya pat diye söyledim "siz benim dolaplarımı mı karıştırıyorsunuz nasıl yani?"dedim.
Bu aptal itirafı nasıl yapabildiğini kendisi de anlayamadığı için önce karışık ama sonrasında hemen bir o kadar pişkin bir ifadeyle beni de şaşırtarak kapakları açtı ve "işte insan böyle açar bakar ya dedi.."

Boş zamanlarında benim kilitli ofisime gelip dolaplarımı işte öylesine açan amirime sevgi ve saygı duydum...

Benim bir eksiğim var mı?kırtasiyem,özel eşyalarım,çayım kahvem, krakerlerim, ajandalarım ve muhtemelen ajandamda yazan özel notlarım, telefon numaralarım, kartlarım, kalemlerim,not kağıtlarım yerli yerinde duruyor mu diye bakmak istemiş demek ki..personelini düşünüyor tabii ki kadıncağız ne yapsın..Eğer bir eksiğim varsa yerine koyacak herhalde..
Korkuyorum yakında "ajandanıza arada resim çiziyorsunuz,insan şöyle karıştırır ya , karıştırdım ve gördüm, bunu yapmayın bir daha"da diyebilir...
Peki ya dosyalarım, belgelerim...Sadece kötülük yapmak için birini ya da bir kaçını alıp götürse oradan sonradan ben mağdur duruma düşersem kime ne anlatacağım?
Bana mı inanırlar yoksa ona mı?

Ben şaşkınlığımı gizleyemeyerek kapakları açtım tek tek, daha yeni düzenlediğimi-ki öyle-karıncalarım yanımdayken dolapların düzeltilmesinin mümkün olmadığını, "şu an bakın her şey yerli yerinde ben gayet derli topluyum" dediğimi ve şaşkınlıkla acı acı gülümsediğimi hatırlıyorum.


Ve onun her zaman olduğu gibi beni dinlemediğini,düzenli dolapların kapaklarını açınca içlerine bile bakmadığını ve hala inatla karışıktı ama olmuyor dediğini de ne yazık ki hatırlıyorum.
Hatta akabinde bi de o anı canlandırarak kapağı açtı yukarıdan bir şeyler düştü başıma dedi:))

Bundan sonra onun için dolabın iç kapağına not asacağım,diyeceğim ki "amirim, dolap hafif, açarken hızlı açarsanız yukarı rafta duran hafif afişler, karıncalarımın resim kağıtları ve bazı materyaller yere düşebilir.lütfen dikkat edin başınıza...ha!!bi de aşağıdaki rafta kahve var, diğer rafta da su ısıtıcım, bi kahve yapın kendinize, benden...yorulmuşsunuzdur."

Bu insanın benim beynimin onda biri kadar beyni olduğuna yemin edebilirim.
Benden 3 misli fazla maaş almasının nedenlerini ise biliyorum ama burada söylemek ayıp olur..zaten bu cümlemden nedenlerin ne olabileceğini anlayan anlamıştır,hoş... :)

Ne yapsam da bu hatunu bertaraf etsem diye düşünür oldum ben de...

Fare kapanı mı koysam ne?
"Aaa ne varmış burda? ful'un ajandası dur bi bakalım ne yazıyormuş.....çattttt! ahhh!"

:)))

Pes!diyorum başka da bir şey demiyorum.

İnsan mesleğini, işini, görevini yapacağına farklı işlere merak salıyor nedense...


Daha sabah gazetede okudum, halkalıdaki 13 kişinin yaşamını yitirdiği minibüs-tanker kazasında kırmızı ışıkta durmayan minibüs şöförü 2009 yılının ilk 9 ayında toplam 39 kez trafik cezası yemiş ve 13 kişiyi öldürene dek hala yollardaymış...

Adamın ehliyetine kimse el koymamış ya da kontrol etmemişler mi?

Herkes birbirinin hatasını arayadursun, haklarını gasp etsin, sırtından bıçaklasın, işini-görevini doğru yapmasın,saçma sapan detaylara takılıp tüm resmi gözden kaçırsın,daha neler gelir bizim başımıza...


Görevleri dururken, insanların dolaplarını karıştırarak özel eşyalarına-kişiliğine saygı göstermeyen bir amir ya da 39 kez ceza alıp hala trafikte araba kullanan bir şoför.


Kiminin hatasının bedeli çok çok ağır,kimininkinin bedeli insanı gülümsetecek kadar hafif de olsa, bence tek gerçek şu; o bedelleri hep başkaları ödüyor ne yazık ki...




29 yorum:

Elif Gizem dedi ki...

bir kızım olsa günlüğünü okur muydum acaba? evet okurdum :)
ama bu davranış, yani senin başına gelen gerçekten çirkin. İnsanlar neyi niçin bu kadar merak eder anlamam.

Ful yaprakları dedi ki...

elif gizem,

çirkin çok çirkin.
ben de bilmem neyi merak ederler bu kadar?
merak iyi kullanılırsa bilgiye ulaşmak için en iyi yoldur da bunların ki farklı maalesef...

Elifin Terazisi dedi ki...

Sadece pes diyorum, aslında aklıma gelen tek heceli başka söylemlerde oldu ama...sevgiler:)

Lou dedi ki...

Yok artık, yuh yani.
Büyük terbiyesizlik bu ama Türkiyede yaşıyoruz, şaşırmamak da gerek. 'İnsan işte bi açar bakar ya' cevabının bir komedi filminden alıntı olduğunu düşünmek istiyorum. Not bırakmak çok süper bi fikir ama. Gerçi not bıraksanız da cevap olarak başka bir not bırakır bu insan. Ne diyeyim bilemedim, pişkinlik diz boyu. Hadi karıştırdın bari söyleme dimi :D:D

daksit dedi ki...

Hayatımda ilk defa böyle bir şey duyuyorum, zaten kaç kişinin başına gelir kii! Aslında emin değilim, herkes senin amirin kadarını yapmaz sanırım, yani karıştırdıktan sonra bu söyleme işini. Ne diyim şaka gibii ve aslında insanı güldürse de yapılan şey çok çirkin... Terbiyesiz kadın nolcak! heheh

Ful yaprakları dedi ki...

elifin terazisi,

ah benim aklımdan neler geçti neler bir bilsen :)

Ful yaprakları dedi ki...

loun salome,

ya evet, karıştırıyorsun be aptal neden bunu bana söylüyorsun,
ne ego varmış be, o egoyu tatmin etmek için kendi pisliğini de ortaya atmaya cesaret etti yani :)

Ful yaprakları dedi ki...

AksitAbraxas,

ben de ilk kez duydum ama sanırım tek benim başıma gelmiyor, bu çalıştığım yerde çoğu kişinin başına geliyordur..anladığım kadarıyla da bilmiyorlar :))

Adsız dedi ki...

işini iyi yapmasan bile, bi sebep vs. bulmak gibi bir düşünceyle bile, o çekmeceleri karıştırmaya hakkı olmayan bi insan nasıl iyi bir personelinin dolaplarını karıştırır, üstüne üstlük nasıl bunu pişkin pişkin anlatır ve amacı nedir aklım almıyor! hiçbir şekilde hoşgörüyle karşılanacak bir davranış değil ama henüz iş hayatına atılmamış bir insan olarak böyle konuşuyor olabilirim. insanların neleri görmezden gelerek, görmezden gelmeye çalışarak iş hayatlarına devam ettiğine dair aışılagelmiş bir örnek olsa gerek bu da..umarım daha fazla saçma sapan tutumlara maruz kalmazsın.

UykusuZ dedi ki...

okudum yavrucum sabah, anca arada iş çıktı yorumlayamadım, ya da bilinçaltı yorumlamak istemedim-istesem zaman bulunurdu sonuçta- ,diyecek birşeyim yok ki, ben bile fazlayım bu ülkeye gerisini sen düşün, artık sadece iğreniyorum bu milletten.

beenmaya dedi ki...

benim müdürüm bazen masamın başında dikilip bilgisayarıma baktığında bile benim sinir katsayım artıyor. çekmece karıştırmak ne demek ya ne büyük bir ayıp, saygısızlık...

minibüs şoförüne gelince evet 39 cezası var 9 ay içersinde ama bu kadar kısa sürede bu kadar çok ceza alan bir sürücüye ceza yazmak dışında neden başka bir yaptırım uygulanmamış acaba, neden ehliyeti alınmamış mesela? bir trafik canavarına neden kimse en başından dur dememiş işte bu değil mi asıl düşündürücü ve acı olan?

UykusuZ dedi ki...

hakkını aramayan, boyun eğen, isyanı, gururu olmayan bir milletin koyun olması da doğaldır bok yoluna gitmesi de

Ful yaprakları dedi ki...

dedimdi,

maalesef neleri görmezden geliyorsun ah ah...
yoksa istifa et derler adama,
gerçi memleket güllük gülistanlık,iş derdi yok, kriz teğet geçti ama işte katlanıyoruz ne yaparsın :DDD
umarım en kısa zamanda iş bulurum...

Ful yaprakları dedi ki...

uykusuz,

feci bir bunalıma girdim ya,
ne olacak bilemiyorum herkesten nefret eder oldum :(

Ful yaprakları dedi ki...

beenmaya,

işte sorun o..
kimse işini yapmıyor doğru düzgün..
herkes birbirine entrika satma peşinde..halbuki işlerini yapsalar ortada pozitif enerji yüklü tıkır tıkır işleyen bir sistem olacak..
negatiflik paçasından akıyor bunların..
tez zamanda kurtulayım diye dua ediyorum...

stuven dedi ki...

normalde sabırlı biriyim ama bu konu karşısında olay çıkarırdım...

Ful yaprakları dedi ki...

uykusuz,

artık hiç umudum kalmadı benim.

Ful yaprakları dedi ki...

stuven,

ben de öyleyim ve o kadını da bildiğim için olay çıkaramadım.

çünkü o benim yapmadığım bir şeyi yapmıpı gibi gösterip iftira atabilecek biri.

işinden eder adamı.

ah bi iş bulsam da istifamı kafasına atsam :D

Adsız dedi ki...

yazını okurken kendime engel olamadım, içimden etmediğim küfür kalmadı ama cevabınla daha da kışkırttın beni.neyse biz yine de hiç memleket meselelerine girmeden gülüp geçmeye çalışalım(:

umarım daha iyisini bulursun...

zoitsa dedi ki...

böyle kendini bi bok zanneden ucube ve ezik kadınlardan nefret ediyorum..kesinlikle!!!

Paula dedi ki...

What a great blog!

Have a nice time!
Paula

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

İzninle bu kadına yuhhh demek istiyorum! Çok kompleksli bir tip belli. Şu hep sorun yaratan, sana zorluk çıkaran bu değil miydi?? Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın!!!

Aylin Ünlü dedi ki...

Ciddi anlamda sinir bozucu bir durum,bana ait olan ne varsa hiç haz etmem karıştırılmasından ve toplama maksatlı dahi olsa toplanmaya çalışılmasından...

Ece dedi ki...

Terbiyesiz pişkin kadın:)))
fullummm sen onu bana yolla sacını basına yolarım ben ...maluk 2 sene trakyada oturdum onlar kıbarlıktan anlamaz bazılarına kötek lazımdır:)))

umursamaz dedi ki...

amma ınsanlar var yaa.. ama cok merak etmıs demekkı ful, hay allahım ya:)

Adsız dedi ki...

en sevmediği parfümü öğren ve dolabının içine bolca sık. ve açmasını bekle :)

NazLı** dedi ki...

Kalitesizliğin son noktası olsa gerek bu heralde.
Tamam karıştırdın bari söyleme:D
Sen gene iyi dayanmışsın ben duyduğum anda ''NEEEE NAPTIN SEN ! '' diye üstüne atlardım büyük ihtimal=)

Ful yaprakları dedi ki...

dedimdi,
umarım, umalım ...

zoitsa,
aynen...
kadın egosu da bir başka oluyor ya:((

kirpikteki gözyaşı,
hayattan bezdirdi beni o kadın ya!!

aylin ,
fazlasıyla sinir bozucu evet:(


ece,
hemen yolluyorum o halde:))))memnuniyetle!

pırıltılım,
of sorma ya, fazla merak da iyi değil derler hani ama :)

beter böcek,
bak bu da iyi fikir, ama fare kapanı daha bi caydırıcı sanki:))

nazlı,
hem karıştırıp hem de söylemesi olayı trajikomik hale getiriyor:))

Ayca Karaoglan dedi ki...

Ya yok artık yoooookkkk artııkkkk!!!

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!