Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

12 Kasım 2010 Cuma

"Ata'ya Saygı"


Zonguldak’ta düzenlenen Atatürk’ü anma töreninde ayakkabı boyamayı bırakıp saygı duruşunda bulunurken Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri tarafından çekilen fotoğrafı hurriyet.com.tr'de yayınlanan Aykut'a Valilik sahip çıktı. Geçen yıl liseyi bırakıp çalışmak zorunda kalan Aykut'un masrafları Valilik tarafından karşılanacak.

10 Kasım’da Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen Atatürk’ü anma töreni sırasında, Valiliğin karşısındaki Liman Caddesi’nde ayakkabı boyayan Aykut Keskin, saatler 09.05’i gösterdiğinde çalan siren sesi ile birlikte ayağa kalkarak müşterisiyle saygı duruşunda bulundu. Atatürk’e duyulan saygının en çarpıcı örneklerinden birini oluşturan DHA’nın çektiği ve hurriyet.com.tr'de yayınlanan fotoğraf, aynı zamanda Aykut Keskin’in yaşadığı dramı da ortaya çıkardı. Roman bir ailenin oğlu olan Aykut Keskin’in annesi Bahriye’nin 1 yıl önce evi terk edip başka birisiyle evlendiği, bunun üzerine fiziksel engelli babası Satılmış Keskin’in de İstanbul’a gittiği öğrenildi.

Zihinsel engelli ağabeyi 18 yaşındaki İsmet Keskin ile dedesi ve babaannesinin 2 odalı evinde kalmaya başlayan Aykut Keskin’in, Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi’ni geçen yıl 1’inci sınıfta okurken terk ederek boyacılık yapmaya başladığı ortaya çıktı. Ağabeyi ile aynı adı taşıyan Türkiye Taşkömrü Kurumu’ndan emekli dedesi İsmet Keskin’e boyacılık yaparak yardım eden Aykut Keskin’in dramının bugün gazetelerde yer alması, Zonguldak Valiliği’ni harekete geçirdi.

Vali Erdal Ata, makamına davet ettiği Aykut Keskin’i tören sırasındaki davranışı nedeniyle tebrik etti. Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin’in de bulunduğu görüşmede Vali Ata, “O günkü yaptığın hareket gerçekten takdir edilecek bir değer. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’e tabii ki bu ülkede yaşayan herkesin saygı duyması gerekir. Ama sizin o anda işinizi bırakıp o davranışı yapmanız, o saygı duruşunda bulunmanız, Türkiye’nin bir çok yerinde takdirle karşılandı. Ben de tebrik ediyorum. Biz de sizi okutmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Vali Ata’nın, “Okumak istiyor musun?” diye sorduğu Aykut Keskin, “Okumak istiyorum. Ama iş olursa da çalışabilirim” derken, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi Müdürü ile görüştüğünü ve okula geri dönmesinde yasal bir engel bulunmadığını söyledi. Bunun üzerine Vali Ata, “Tamam o zaman. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla, kılığı, kıyafeti, çantası, kitabı ne tür ihtiyaçları varsa karşılayalım. Her ay periyodik olarak da bir yardım yapalım” diyerek Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’e talimat verdi.

Vali Ata, üniversiteye de devam ettiği takdirde Valilik olarak bütün masraflarını karşılayacakları sözünü verdiği Aykut Keskin’e, “Okuyacaksın, çalışacaksın, başarılı olacaksın” dedi. Aykut Keskin de kendisine gösterilen ilgi ve alaka nedeniyle Vali Ata’ya teşekkür etti.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/

2 yorum:

haykırış dedi ki...

Sayın Ful Yaprakları,
Bu tür hayırlı olayların yaşanıldığını unutur olmuştuk güzel bir dayanışma örneği..
Desteği için vali beyede teşekkür etmek isteriz.
Sevgi ve saygılar

Ful yaprakları dedi ki...

HAYKIRIŞ,
evet iyi haberler de oluyor :))
İyi bayramlar..

NİLAY,

çok teşekkür edeirm, sana da mutlu bayramlar :)

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!