Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

17 Ocak 2011 Pazartesi

"Küçük Mutluluk Dersleri Vol 6"


Gözlem yapmayı ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz.

Etrafımda olan biten olayları, sebeplerini, kişilerin bakış açılarını, davranışlarını gözlemlemekten keyif alıyorum.

Sorun çıkaran, kibirli, hırslı, kendini hayatın düzenine fazlasıyla kaptırıp manevi duyguları göz ardı eden tüm insanların ortak noktasında "fazlasıyla yetişkin"olmanın yattığını düşünüyorum.

Çocukluklarını iyi yaşamamış ve/veya çocukluğunu ergenlik dönemiyle birlikte sonsuza dek yıllar öncesinde bırakmış olduklarını fark ediyorum.

Oysa kişinin hep genç kalması, hep genç görünmesi, hep genç hissetmesi mümkün!

Tabii ki saçlarımız beyazlayacak, cildimiz kırışacak, hareketlerimiz kısıtlanacak bu doğanın kanunu. İstediğiniz kadar botoks yaptırın, suratınızı gerdirin, eğer ruhunuz genç değilse hiç bir işe yaramaz,sadece bu uğurda harcadığınız para ve operasyonların size hissettirdiği acıyla birlikte kalakalırsınız.

Gülümsemekten, içten olmaktan, anı yaşamaktan asla vazgeçmeyin.

Hoşlanmadığınız ortamlardan kaçmaya bakın, sevmediğiniz insanlardan uzak durun, menfaat kelimesinin anlamını unutun mümkünse, tıpkı çocuklar gibi rahat olmaya bakın.

Küçük şeylerden mutlu olabilen insanların çoğu çocuk ruhludur zaten.
Bu sayede daha dinç, daha genç ve daha hayat dolu olursunuz.İnsanlar sempatikliğinizden pek hoşlanır,hele ki samimiyetinizi hissettirmeyi başarabilirseniz kapılar daha kolay açılır, güleryüz ve içtenlikle işler daha kolay halledilir.

Çocuk ruhlu insanların hayal dünyası pek geniştir,onlar için imkansız diye bir şey yoktur ve her zaman umut vardır.
Hayal etmekle sahip olduklarınızla birlikte sahip olduklarınızı da çıkar gözetmeden paylaşmaya bakın, mantığınızdan önce yüreğinizi dinlemek vicdanınıza iyi gelecektir.

Şimdi aynaya bir bakın bakalım, sonra da gözlerinizin içinden derinlere inerek ruhunuzu bir yoklayın.
Anı yaşayan bir çocuk olmak, hayattan keyif almak mı tercihiniz, yoksa çocukluğunuzu unutmaktan memnun, ciddi, net bir hayat mı isteğiniz.

Karar sizin, bu yaşam sizin,
Ama biraz çabuk olmalısınız,
çünkü ömrümüzün sinsi düşmanı zaman tıpkı hırslı bir yetişkin gibi davranıyor ve gözünüzün yaşına bakmadan hızla akıp gidiyor...

10 yorum:

Burcu Çalışkan dedi ki...

Yeni haftada insana yeni kararlar aldırtacak türden bir yazı olmuş, sevdim bunu :))

Ful yaprakları dedi ki...

Burcu,
çok teşekkür ederim :)

sevgiler,öpücükler:)

beenmaya dedi ki...

içimizdeki çocuğu koruyabilmek için özellikle çocuklardan öğreneceğimiz öyle çok şey var ki...

aysun dedi ki...

unuttuğumuz bu duyguları bize hatırlattığın için çok tşkederim...

Profösör dedi ki...

Kalbi sökülmüş çağın forsaları gibi kürek çekiyoruz. Maneviyatın zenginlik olacağının bilincine varalım.

umursamaz dedi ki...

işte bu FUl cum.. fişşekleyen bir yazı daha.. bu arada sen ıyısın degıl mı? enerjın super bır pozitiflikte geliyor, ne mutlu :)
sevgılerımle

Ful yaprakları dedi ki...

beenmayam,
çocuklarla birlikte olduğum için sürekli gözlemliyorum onları ve hiç kaybetmediğim çocukluğumu da üzerine ekleyince hayat daha renkli oluyor:)

Ful yaprakları dedi ki...

@ysun,

rica ederim :)

uygulayalım haydi:)

Ful yaprakları dedi ki...

profösör,

kesinlikle!

Ful yaprakları dedi ki...

pırıltılım,

iyiyim, yani mutluluk anlık bişi biliyorsun:)
şu an iyiyim umarım hep iyi olurum :)

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!