Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

26 Ocak 2011 Çarşamba

"özlem"

İşten ayrıldığımda,
Ne bu gıcır gıcır,lüks ama içi bomboş binayı , ne yıllardır istediğim bir çekmeceli kesonu alamadıkları için her dem dağınık masamı, ne öğlen yedikten sonra midemi bozan salt kızartmalı, vıcık vıcık yağlı yemekleri, ne de ruhu alınmış, negatif enerjiye bulanmış çalışma arkadaşlarımı özleyeceğim.

Özleyeceğim şey oya işler gibi özenle tek tek dokuduğum emeğim, mesleğim adına yaptıklarım, karıncalarım ve bir kaç kişi olacak.

Şunun şurasında onların tatile girmesine 3 gün var, hatta bugünü de saymazsak 2.
Bir şey kalmadı ki...

Elimde fotoğraf makinasıyla hepsinin fotoğrafını çekiyorum, yetmez ki.
Keşke daha önceden başlasaydım çekmeye, çoğunun gözleri dolu dolu, gelip sarılıp gitme diyorlar, varsın en tepedekiler beni gördüğünde istifam yüzünden sırtını dönsün, o karşılıksız sevgi sunan mini mini kalpler bana gitme diyor ya işte bu sevgiyi kazanabildiysem ne mutlu bana diyorum.

Uzun zamandır birlikteyiz, birbirimize çok alıştık, buraya ilk geldiğimde nasıl başaracağım demiştim, ama kısa zamanda çok güzel bir düzen oturttum, her şeyi çok iyi planladım, düzenledim, işleyiş harika gidiyor, her şey yolunda.

Bu yüzden yerime gelecek kişi Tanrı'nın balla yoğurduğu bir hatun olacak eminim, çünkü hazıra konacak ama karıncalar bana diyor ki "biz onu sevmeyeceğiz, biz onun kurallarını uygulamayacağız sen nasıl yaptıysan öyle".

Ona da alışırlar ama kıskançlık damarıma da basılıyor hani bazen "yok" diyorum "alışmasınlar", "sevmesinler onu", bunca yılı, emeğimi pat diye sahiplenmesin, karıncalarımı hele hiç sahiplenmesin! Hoş yerime gelecek kişiyi de %70 ben seçtim ya..yine de bilemiyorum, hayırlısı işte...Karmakarışık duygularım :)
Yepyeni karıncalarım yepyeni arkadaşlarım olacak yeni işimde, tabii onları da tanımam, sevmem, huylarını anlamam zaman alacak.
Kimi çıldırtacak, kimi zekasına hayran bırakacak, kimi sinirlendirecek, kimi güldürecek, kimi kendini çok sevdirecek ama bunların hepsi için "zaman"gerekecek.

Burada çoğunun büyümesine tanıklık etmişken onlardan kopmak doğrusu pek zor olacak benim için.

Diyorum ya maddesel hiç bir şeyi özlemeyeceğim buradan giderken,
Sadece o mini mini kalpleri, gülen yüzlerini ve haylazlıklarını çok özleyeceğim...

Gözlerim dolu dolu.
Keşke onları da götürebilsem yeni iş yerine giderken...


10 yorum:

beenmaya dedi ki...

eminim onlar da seni çok özleyecek. ve bir o kadar eminim ki yürekten kurduğunuz o bağ sonsuza dek sürecek...

Adsız dedi ki...

Merhaba full yaprakları ,
bloğunu internette bişeyler ararken buldum.
o günden beride takip ediyorum.yazıların bana çok iyi geliyor.anlatımın ve rengarenk sayfanı çok seviyorum.iş yerinde yaşadıkların ile o kadar paralel şeyler yaşıyorum ki yazılarını hayretle okuyorum.
zamanla tüm bunlar düzelir.
yeni işinde başarılar.

Pembe..

Ful yaprakları dedi ki...

beenmaya'm,
evet biliyorum sonsuza dek o güzel bağımız sürecek :))
o kadar içtenler ki ...

Ful yaprakları dedi ki...

pembe,

merhaba, dünyama hoşgeldin..
ortak noktalarda bir şeyler yazabiliyorsam ve zevkle okumanızı sağlıyorsam ne mutlu bana:))

sevgiler,

hülya dedi ki...

uzun bi aradan sonra bloguma döndüm sizide beklerim http://ratatoule.blogspot.com/

fulya dedi ki...

üzüldüm... okurken...canlandırabildim... ve hissedebildim...

Adsız dedi ki...

merhaba full senin blogunu her gün okuduğum yazar ayşe özyılmazel sayesinde bugün buldum cok da mutlu oldum paylaştığın yazılar cok anlamlı ve pozitif.iş yerinde yaşadığın sıkıntıların aynısını bende yaşadım ama inan şu anada daha mutluyum işimden.. eminim senin içinde öyle olacaktır.sevgiyle kal..

semra..

Adsız dedi ki...

ful merhaba,
öncelikle yeni işinde başarılar & bol şanslar :)) ben de seninle benzer bir dönem geçiriyorum, bu ara her sabah ayaklarım geri geri giderek geliyorum işe ama bu daha fazla uzun süremeyecek sanırım benim için de...biliyorum ki hayat her an yeni kapılar açıyor insana, önemli olan açılan kapılardan girecek cesareti göstermek değil mi? bloğu bugün farkettim ama bundan sonra fırsat buldukça takipteyim :)) yeni iş yerinden izlenimleri bekliyoruz
sevgiler
aslı

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

yoğun günler geçirdiğini biliyorum ama sevimli bir konuyla mimledim seni
bilmem igilenir misin :)

Ful yaprakları dedi ki...

sevgili semra ve aslı,

dünyama hoşgeldiniz,
beni pek mutlu ettiniz:)

segiler,
ful

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!