Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

4 Ocak 2011 Salı

"umut"

Beklenti içinde olmazsak hayatın ne anlamı kalır?
Bir şeyler sürekli değişecek, yenilenecek, beklenilecek ki umudumuzu kaybetmeyelim.
Kedilerin balıkçıları beklediği gibi bekleyelim ve yürekten isteyelim olmasını istediklerimizi...

Geçtiğimiz hafta bahsetmiştim iş görüşmem olumlu geçti, benimle çalışmak istiyorlar, 150-200 kişi içinden şu an 1.sıradaymışım öyle söyledi İK departmanı ve birlikte çalışacağım koordinatör kişi. Ancak içimde bir ses var. O ses bir şeyler söylüyor sürekli, benim kuruntum mu yoksa değil mi kısa bir zaman sonra ortaya çıkacaktır.
Hiç bir işyeri, hiç bir patron, hiç bir kurum mükemmel değil. Hepsinde sorunlar var, hele ki benim gibi bir mesleğe sahipseniz, tüm Dünya'da çok geçerli olan ancak Türkiye gibi bir ülkede kabul görmesi, düzenlenmesi biraz zor olan bir meslek ise, her zaman bir şeyleri yeniden kurmak, yeniden düzen sağlamak zorundasınızdır.

Bekleyiş içindeyim ben de, hayatım kökünden değişiyor, bir şeyler giderek ilerliyor, heyecanım var, minik kaygılarım var, kolay değil tabii.
Evlenmeyi düşünmek, işimi, düzenimi değiştirmeyi düşünmek,her şeye yeniden başlamak, güzel ve tatlı telaşlar bunlar.
Belki de işim değişmez, bilemiyorum dedim ya içimde minik bir kaygı var, benim hislerim genelde beni yanıltmaz ama bekleyip göreceğiz gibime geliyor. İnsan kişi benim kadar tez canlıysa bekleyiş bazen azap haline gelebiliyor ama her seferinde evrende ne kadar minik bir zerre olduğumu hatırlıyor ve tüm bu koşturmacanın aslında uzaktan bakıldığında ne kadar basit olduğunu fark ediyorum. Bu durum benim biraz rahatlamamı sağlıyor.

Gelişmelerimi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum:)

Hani eskiden çok alay ettiğim ama belli bir yaştan sonra "gerçekten de çok doğruymuş ya!"dediğim bir laf vardır : "Hayatta her şeyin en hayırlısı olsun"diye.Çok iyi söylemiş kim söylediyse, eğer gerçekten benim için hayırlı olan yeni işyeri ise olsun elbette, ancak olmazsa da mutsuz da olsam, hali hazırda bir işim var, beni üzecek bir durum olmayacak diye düşünüyorum.

Düşünmeyi sevmiyorum ama yine de düşünüyorum işte!

Yeni senede yeni beklentiler ve yeni umutlar !

İyi haftalar...

P.S.
"Yukarıdaki görsel, çocuk kitaplarını da resimleyen illüstratör Necdet yılmaz'a aittir."

14 yorum:

gülçin dedi ki...

hakkında hayırlısı olsun inşallah canım.ama içindeki sese de güvenmeyi bırakma o hep doğru olanı gösteriri.

sevgiler

Ful yaprakları dedi ki...

gülçin,

çok teşekkürler, içimdeki ses bugün durgun hafif kaygılı:)
bekleyişten kaynaklı sanırım :D
sevgiler,

beenmaya dedi ki...

her şeyin hayırlısı olsun diyorum ben de :))

Ful yaprakları dedi ki...

mayacımm,
teşekkür ederim :)

DeliRapunzel dedi ki...

evet tabiki herşeyin hayırlısı olsun... ama geçmiş deneyimlerini ve tecrübelerini de bu hayır dileklerinin içinde yoğur... birazda iyi düşünmekle alakalı senin içinde bu umut ve heyecan olduğu sürece bence hayat sana kötü sürprizler yapmayacaktır... herşey dilediğin gibi olsun... bol şans ve başarılar diliyorum ;)

ali zafer sapci dedi ki...

Beklentiler ve umutlar yaşantımızı
güzelleştiriyor değil mi!
Görsel çok iyi.

Ful yaprakları dedi ki...

delirapunzel,

olumlu olduğumuz sürece her şey olumlu gidecek, bunu biliyorum :))

sevgiler, iyi bir yıl diliyorum :)

Zeugma dedi ki...

Yazın çok güzel :)
İnanç ve umut içinde beklemenin etkisi büyük.
Dilerim hepsi en güzel biçimde gerçekleşsin...
İyi haftalar, sevgiler...

FFatiHH dedi ki...

mutlu insan görmek çok güzel.Allah daim etsin huzurunu.

Unknown dedi ki...

Bazen heyacanımız da bize bişeyler hissettirir.Acaba kötü mü olur , değiştirmekle hata mı yapacağım ,kaygılarıdır içimizi kemiren.Sizinki de öyle olabilir.Yeni iş yeni heyecanlardır çoğu zaman , en çok nerede rahat edecekseniz orada olmalısınız.Güzel günler siiznle olsun.İyi günler

Ful yaprakları dedi ki...

alizafersapçı,
evet umut olmazsa olmaz yaşam :)

Ful yaprakları dedi ki...

zeugma,

inşallah:)
mutlu haftalar olsun !

Ful yaprakları dedi ki...

kısaca fd,
mutlu muyum bilmiyorum ama anlık bir şey mutluluk. şu an çok karışığım mesela hatta kızgın ama bilmiyorusunuz heüz olanları yazarım belki ;)
ama huzur..hayatın bel kemiği işte:D

Ful yaprakları dedi ki...

içimizdeki karnaval,

sanırım, dediğin gibi bir şey yaşıyorum ben.
heyecanla kaygıyı brbirine karıştırıyor olabilirim :)
her şey iyi olsun :)
çok teşekkürler!

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!