Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

23 Şubat 2011 Çarşamba

"Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı"







Görme özürlülerin okumasını sağlamak


Görme özürlü okurum Sevgi Bulut’tan aşağıdaki e.postayı aldım.
Okumanızı isterim:

“Sayın HIZLAN.

Nasılsınız?

Sizle beni çok mutlu eden bir güzel olayı paylaşmak istiyorum.

Önümüzdeki hafta vergi haftası olarak kutlanacak. Uşak il defterdarımızın büyük çabalarıyla kurumumuzda sesli kitap okuma kampanyası başlatıyoruz.

Gönüllü mesai arkadaşlarımız bilgisayara kitap okuyacaklar ve okunan kitapları görme engelliler kütüphanesi olan Boğaziçi Üniversitesi bünyesindeki görme engelliler teknoloji eğitim merkezine göndereceğiz. Bu kütüphaneye üye olan görmeyenler de kendilerine verilen şifre ile internetten istedikleri kitabı bilgisayarlarına indirip dinleyebilecekler. Zaten söz konusu sesli kütüphane eser yönünden çok zengin. Her ay yeni kitaplar okunup sesli kütüphanede hizmete sunuluyor.

Ben bu çalışmayı sizle paylaşmak istedim.

Saygılarımla.

Sevgi Bulut.”

TÜRKİYE GÖRME ÖZÜRLÜLER KİTAPLIĞI

TÜRGÖK (Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı), ‘Ses’ temalı bir öykü yarışması açtı.

Yarışma yönetmeliğinden bir bölümü, katılımcılar için yazıma aldım.

Türkiye’nin ilk ve tek görme özürlüler kitaplığı (TÜRGÖK) mart ayında kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında geleneksel olarak görme özürlüler arasında bir öykü yarışması düzenlenmesine karar vermiştir.

İlk kez gerçekleştirilecek olan bu yarışmada ana tema ‘Ses’ olarak belirlenmiştir.

TÜRGÖK tarafından Kütüphane Haftası nedeniyle gerçekleştirilecek olan ‘Öykü Yarışması’ için son başvuru tarihi 22 Nisan 2011 olarak belirlenmiştir.

Kazanan öyküler Mayıs’ın 2. haftasında ‘Engelliler Haftası’ içerisinde duyurulacaktır.

Yarışma ödülleri aşağıda belirtilmiş olup, ayrıca dereceye giren ve yayınlanabilecek kalitedeki öyküler TÜRGÖK tarafından kitaplaştırılacaktır.

Yarışmaya katılım Türkiye ve yurt dışındaki tüm görme özürlülere açık olup, yaş sınırlaması yoktur.

* * *

GÖRME özürlülerin edebiyatı öğrenmesi açısından gerçekten çok önemli iki girişim. Onların dünyasına da bizim dünyamıza zevk veren unsurları katmak için elimizden geleni yapmalıyız.

* * *

Ayrıntılı bilgi almak isteyenler, aşağıdaki adrese başvurabilirler:

TÜRGÖK - Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı
Gürsel Aksel Bulvarı No. 35/Z Üçkuyular / İZMİR


4 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel birşey yapmışlar ben de hep yapmak isterim bunu imkanım olsa ne iyi olur değil mi paylaşım için teşekkürler Ful :))sevgiler

öykü dedi ki...

Bu cok guzel bı bılgı
paylastıgın ıcın cok tskler sevgılı ful
umArım faydası olacaklar ulasacaktır ılgılı yerlere

Unknown dedi ki...

Anadolu üniversitesinde Görsel İşitsel Merkezi kuran Mustafa beyi tanıyorum.Kendisi görme engelli ama hayatımd atanıdığım en çılgın insan...Çalıştığı kütüphane binasının merdivenlerinden inmek yerine , merdivenlerinin kenar korkuluğundan kayarak iniyordu.hemde öyle böyle değil , son süratle.sonrasında diğer basamakalra kadarda hızla kayarak yol alıyordu...Paylaşmak istedim , bu yazıyı görünce..
Minik bir ödülünüz var bloğumda, beğenirsiniz inşallah

mehtap kuzucu dedi ki...

hayatın akışı içinde ne çok şey kaçırdığımızı farkettim bu haber çok güzel bir haber,paylaşımın için çok teşekkür ederim ,sevgilerimle..

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!