Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

16 Mayıs 2011 Pazartesi

"Evim evim güzel evim"



Güzel bir haberin ipucuyla başlamak istedim haftanın ilk gününe, yakın bir zamanda "Ful Yaprakları"yla yapılan bir ropörtaj okuyacaksınız, ama detayları veremiyorum, şimdilik bu kadar;)


Bu güzel ipucunun ardından gelelim evlilk hazırlıklarına.Biliyorsunuz çok yoğun günler geçiriyorum.
Malum ben çalışıyorum, nişanlım da çok yoğun çalışıyor ve vaktin kısıtlı olması yüzünden işimiz epeyce zorlaşıyor.


Bir ev kurmak ne kadar da zormuş meğerse...


Hem maddi hem manevi bir yorgunluk,hani tatlı yorgunluk diyorlar ya, açıkçası ben daha tatlı kısmını göremedim pek, daha doğrusu görmeye vaktim olmadı. Eğer koşturmaktan fırsat bulusam görmek istiyorum...


Sanırım evlendikten sonra alışverişsiz, elde poşet poşet kol ağrımadan gezmediğim, perdeciyi, beyaz eşyacıyı beklemediğim,şu da lazım, bu da lazım ama almaya vaktim yok ki demediğim günlerde farkına varacağım evimin güzelliğinin :)


Şöyle rahatça oturup bir keyif kahvesi içmek istiyorum ama olamadı, zira koltuk takımlarımız henüz gelmedi, diğer odaya da yaptırmak istediğim minderler için hala bir girişimde bulunamadım.


Koltuk takımları, yemek odası, yatak odası takımı, beyaz eşyalar, halılar, avizeler, yemek takımları, tabak-çanak,tencere-tava,yok kepçe, yok rende, bardaklar, kaseler, dekorlar, banyo takımları, yastık, yorgan, nevresim takımı, aksesuarlar, gelinlik, ayakkabı derken..insan hafif sıyırabiliyormuş bunu görüyorum son günlerde.


Anksiyetemin tavan yaptığı zamanlardayım ve kendi kendimi telkinlerle geziniyorum etrafta.


Bir de nişanlımın bir yakınının ani vefatı nedeniyle de bu haftasonu pek parlak geçemedi bizim için.




Tüm bunlar bir yana aslında herşeyim tamam olsun diye bir kaygım yok, ama temel ihtiyaçların olması için bile büyük bir uğraş veriyorsunuz.


Evlenecek olanlara ilk önerim öncelikle detayları almanız, ben öyle yaptım ve iyi ki de yapmışım diyorum,yoksa düğün stresinin arttığı bu dönemlerde detaylar için koşmak çok daha zor olacaktı.


Ben çeyizini hazırlamış bir hatun olamadım,hayatım boyunca hiç gelinlik modelimi bile düşünmemiştim inanır mısınız?
Sadece evimde her eşyanın herkeste olandan farklı olmasını isterdim hep.
Ne lazımsa ve nasıl istiyorsam evlenmeden önce alırım demiştim.
Sadece mutfak eşyalarından ve yatak odası takımlarından biraz almıştım o kadar.
Bir de anneciğim sağolsun benim zevkimi bilerek ne kadar ilginç orjinal eşya varsa birer ikişer toplamıştı gördüğünde, onlar da dolapların köşelerinde duruyor beni bekliyordu.Mesela bir dondurmalıklar almış seneler önce, ben daha o kadar değişik bir şey görmedim.


Hal böyle olunca, işin içinden çıkamayacağımı anlayarak ilk olarak tüm evi odalara bölerek bir ihtiyaç listesi yaptım, aklıma geldikçe yazdım ve uzun bir liste oluşturdum.
Sonra yatak odasından başladım almaya, onun için dolaştım bir kaç ay önce, beğendiğim nevresim takımlarını, pike takımlarını aldım, yastıklar, yorganlar, battaniyeler,bornozlar,havlular tam ful'e göre rengarenk ve iç açıcı desenlerde alındı..


Ardından mutfak için alışveriş yaptım, yemek takımı, çatal bıçak takımı, tencelere, sahanlar, tavalar alındı, sonra daha küçük ihtiyaçlara geldi sıra, bardaklar, servis takımları,çaydanlık vb. halledildi.Ardından daha da küçük detayları gördükçe aldım, rendeden tutun da salata kurutucuya,meyve sebze yıkayıcı kaplara kadar..


Mutfaktan sonra sıra banyoya geldi, banyo için pek çok yer var ama ben size Koçtaş'ı öneririm. Harika takımlar var, hem modern hem de her zevke göre, sadesi de var, taşlısı da, rengarenk üzeri kedili böceklisi de.
Benim hangisini aldığımı tahmin etmiş gülümsüyorsunuz şu an eminim :)
Sabunluklar, pamukluklar,diş fırçalıkları,kirli sepeti, banyo halısı ve çöp kovası da alındıktan sonra banyonun da ihtiyaç listesini bitirdim.


Sonra bunları yaparken arada beyaz eşyacıya gidildi, onlar seçildi, daha sonra da en zor kısımlardan biri olan koltuk takımı ve yemek takımı, yatak odası takımı seçimi yapıldı.




Şimdi diğer kalan eksikleri parça parça bütçemize ve zevkimize göre acele etmeden toparlama aşamasına geldik.


Düğün mekanı, davetiyeler, gelinlikte rötuşlar, fotoğraflar, nikah şekerleri gibi pek çok detay bizleri bekliyor.


Herşeyin hayırlısı olsun,

Bana beden ve ruh sağlığı dileyin lütfen- ki tüm bu koşturmacanın altından rahatlıkla kalkabileyim.Şöyle ayaklarımı uzatıp güneşe karşı, bir fincan kahvenin keyfine varacak zamanlarımız gelsin,sağlıkla, mutlulukla, bir yastıkta...


11 yorum:

Ebru dedi ki...

Kolaylıklar dilerim zevkli yorgunluklar bunlar. Zevk bölümünü henüz hissedemesen de:)

Meyra dedi ki...

öncelikle ben bu röportajı çok merak ettim ful'cum fazla bekletme;) sonrası bütün bu koşturmacadan sonra evinde kahvenin her gıdımını sindirerek içme tadına kavuşunca tamam diyeceksin bu telaşların hepsi tatlıymış meyra demedi deme;) veee üçüncü son sözüm o poşet taşıyıp alma işleri bitecek zannetme hiç bitmeden eksik almaya tam gaz devam edeceksin ama daha ağırdan alarak nasılsa ev senin artık;) ruhun ve bedenin için kucak dolusu enerjimden gönderiyorum sana...

Pilli Petro dedi ki...

kolaylıklar dilerim okurken bile yoruldum ben yaw :))

bol bol şans diliyorum sana :)

Leylak Dalı dedi ki...

Sevgili Ful, o telaştan bizde de var. Bu yaz oğlum evlenecek ve onlar da çalıştığı için koşturmaca bana düştü. Zor işler zor:)) Ama ne diyelim bütün zor işler böyle güzel bir sebeple olsun. Ben hem sana hem kendime kolaylıklar ve sana şimdiden mutluluklar diliyorum...

Ful yaprakları dedi ki...

nehir ida,

hissederim umarım en kısa zamanda:))

teşekkürler!

AskinAy dedi ki...

Aldiklarin hayirli ugurlu olsun canim elbetki kolay degildir ama en rahat ve huzurlu ve hersey istedigin gibi seni bekliyor olcak söyle esinle birlikte hos sohbetli kahve icmeleriniz bol olacak,mutluluklar dilerim!!!

Ful yaprakları dedi ki...

Meyra'cım,
az bir zaman kaldı duyuracağım blogdan :))
ah ah bitmeyecek hiç bir zaman biliyorum :))ama önemli olan istediğimiz gibi içimize sinerek bir ev kurmamız, o yüzden söylediğin gibi ağırdan alarak devam etmeyi planlıyorum :))
öpüyorum kocaman!

Ful yaprakları dedi ki...

pilli petro,

teşekkür ederim :)))

öpücükler,

Ful yaprakları dedi ki...

Leylak Dalı,

mutluluklar dilerim :)))

zor bir süreç, keyifli kısmını da en kısa zamanda tadarım inşallah :),

öpücükler,

Profösör dedi ki...

Bugünün duymuş olduğum en iyi haberdi bu. Teşekkür ederim. Biz ise mutluluğunuz için duada bulunuruz. Buna çok gereksinim var çünkü..

NzN dedi ki...

al al bitmezzz.bitmedi yani :) evleneli 2 ay oldu ve ben hala ufak tefek şeyleri alır haldeyim. fenalık gelmişti öyle toplu alımlardan o aralar. tek tek almak ya da uzun zamana yaymak en iyisiymiş onu anladım. ben her şeyimi son dakikaya bırakmıştım. hoş bizim beyaz eşyamız, mobilyalarımız falan önceden alınmıştı ve biz o evde zaten yaşıyorduk :) düşün bir de onları almam gerekseydi ne hale delirdim :))

hepsi gönlüne göre olsun. bütün bu koşturmaca bitince çook güzel bir huzur ve tatmin geliyor benden söylemesi ....

sevgiler

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!