Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

26 Mayıs 2011 Perşembe

"Renkler herkes içindir"



Kapatın gözlerinizi...etraf ne kadar da karanlık öyle değil mi?


Biz görebiliyoruz, renkleri, hayatı bu şekilde algılayabiliyoruz.


Ne kadar şanslı olduğunuzun farkında mısınız?


Şükretmeyi ihmal etmeyin ve görmezlere de destek olmak adına bir adım atın lütfen...



Bu sabah bir kampanyadan haberdar oldum.


Detaylarını aşağıda paylaşıyorum,




"Altı Nokta Körler Derneği, Jotun Boya birlikte çok renkli ve hayırlı bir projeye imza atıyor.. Çok basit bir ‘’application’’ indirip cep telefonlarına yüklemekle, görme engelliler renkleri ayırt edebilecek ve hayatları kolaylaşacak..Bu projeyle ilgili dikkat çekici bir video sosyal paylaşım sitelerinde gösterilecek.. Bu video her tıklandığında Altı Nokta Körler Derneği bir görme engelli vatandaşa daha bu uygulamayı ücretsiz verecek..


Türkiye'de tam 700.000 görme engelli vatandaş bulunuyor.


Bu kişilerin neredeyse 500.000 binden fazlası sonradan görme yeteneğini yitiren yani önceden renkleri bilen kişiler.. Görme engelli kişiler için renkleri ayırt edebilen bazı cihazlar üretilmiş olsa da çok pahalılar..


Günlük hayatlarında onlara renkleri ayırt ettirebilecek ve ekonomik olan bir uygulama bulunmuyor..



İşte çözüm; Jotun Boya sponsorluğunda Altı Nokta Körler Derneği, görme engelli vatandaşlara ücretsiz olarak bu uygulamayı verecek.."


Hemen yaymak istedim, hem facebook hesabımda paylaştım, hem mail adresimdeki tüm arkadaşlarıma gönderdim, şimdi de sizlerle paylaşıyorum, lütfen "duyarlı" olan herkes blogunda bu güzel kampanyadan bahsetsin ve linkini eklemeyi ihmal etmesin.


Sayfasında bu duyuruyu yapanlar bana haber verirse, ben de bu yazının sonuna tüm duyuru yapan blog arkadaşlarının linkini ekleyeceğim.




Linkteki videoda konuşan kişi Altı Nokta Körler Derneği'nin İstanbul Şube Başkanı Murat Demirok, kendisi konuşmanın sonunda diyor ki
"İyi ki varsınız...Biz de varız..."




Linki tıklayın ve çevrenizki herkesle paylaşarak bir görme engelliye renkleri armağan edin.













5 yorum:

coco-jelly dedi ki...

hemen tıkladım canım:)

Ful yaprakları dedi ki...

harikasın :)

Adsız dedi ki...

Teşekkürler sayende bir iyilik yapma şansımız oldu...Tıkladım,izledim...

nokuruncocuklari dedi ki...

tıkladım, ve facebookta paylaştım, teşekkürler paylaşım için:))

Profösör dedi ki...

Bu hayırlı projeye destek verelim...

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!