Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

15 Haziran 2011 Çarşamba

"Güneş'ten buz gibi bir haber!"

Haber sitelerinde hiç de iyi olmayan bir haber okudum.
Eğer durum bu şekildeyse, küresel ısınma tüm şiddetiyle karşımızda duruyor ve Dünya'yı zor günler bekliyor...


Amerikalı astronomlara göre, Güneş beklenmedik şekilde uzun sürecek çok zayıf bir faaliyet dönemine girdi.

Bu durumun dünyanın iklimini etkileyebileceğini belirten bilim adamları, güneşin uzun bir süre sükunet dönemine girdiğinin işaretleri olan, üzerindeki lekelerde belirgin bir azalma ve kutuplarına yakın bölgelerdeki faaliyetlerinde yavaşlama gözlemlediklerini belirttiler. Bu alanda üç ayrı araştırma yapan ABD'nin Ulusal Güneş Gözlemevi ve Hava Kuvvetleri Laboratuvarı'nda görevli bilim adamları, Güneş'te 2008'de başlayan şu anki döngünün, yüzeyindeki lekelerin sayısı, içindeki faaliyeti, görünen yüzeyi ve tacıyla azami düzeye ulaşmasından, bundan sonraki döngünün çok yavaş olacağını düşündürdüğünün altını çizdiler.

Araştırmalardan birine başkanlık eden Ulusal Güneş Gözlemevinin direktör yardımcısı Frank Hill, "Eğer yanılmıyorsak, Güneş'in şu anki döngüsü uzun yıllar sürecek yavaşlama dönemi öncesindeki son azami faaliyeti" diyerek, bu olguyu "beklenmedik ve alışılmadık" olarak niteledi ve bunun uzayın keşfinden dünyanın iklimine kadar çok sayıda konuyu etkileyeceğini belirtti.

Geçmişte, Güneş'in uzun dönem zayıf manyetik faaliyete girdiğinde, Dünya'da da soğuma ve buzullaşma görülmüş, bu dönemler boyunca atmosfer soğumuş ve iletişim sistemlerini bozacak şekilde atmosferin büzülmesine ve kutuplarda manyetik fırtınalara yol açmıştı. Amerikalı bilim adamları, birbirinden tamamen ayrı üç gözlemin de aynı sonuca işaret ettiğini ve Güneş üzerindeki leke döngüsünün bir kış uykusu dönemine girilmekte olabileceğini gösterdiğini söylediler.

Güneş üzerindeki lekeler her 11 yılda bir (bir döngünün süresi) artıyor veya azalıyor, iki döngünün sonunda manyetik kutuplar yer değiştiriyor. Ancak bilim adamları, Güneş'in faaliyetlerindeki bu azalmanın, Güneş üzerinde hiç leke görülmediği 1645'ten 1715'e 70 yıl süreyle Avrupa'nın küçük bir buzul çağı yaşadığı dönemin ikincisine yol açıp açmayacağını kesin olarak bilmiyorlar.

Avrupalı araştırmacılar, Güneş'teki faaliyetlerin önemli biçimde azalmasının bile dünyada insanın neden olduğu karbondioksit salımının yol açtığı ısınmayı telafi etmeyeceğini belirterek, hesaplarına göre, geçmişte Avrupa kıtasının yaşadığı mini buzul çağında sıcaklıkların 0,3 santigrat derece düştüğünü, BM uzmanlar komisyonunun ise yüzyıl sonuna dek sıcaklık artışı öngörüsünün 3,7 ile 4,5 santigrat olduğunu vurguluyorlar

Kaynak: CNNTurk
Tarihe Maunder Minimum / "Mini Buzul Çağı" olarak da geçen ve Güneş'in faaliyetlerinin zayıflamasıyla ortaya çıkan iklim değişiklikleriyle ilgili bilimsel veriler için bkz.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Bize bir şey olmaz çok uzakta :)

Ful yaprakları dedi ki...

uzakta dimi ama :)

Adsız dedi ki...

Gezegeni var göktaşısı var.Çarpar çarpar geri döner evvelallah :)

dalgaizleri dedi ki...

Bize bir şey olmaz.
Dünyayı bitirecekse o bitirsin.
Bizi teğet geçer :)
Falan filan :)

gerisi önemli değil... dedi ki...

bu yeni bir haber değil. esas bomba başka. şu an için ihtimal dahilinde olan bir durum var. güneş patlamaları yüzünden güneşin kutupları değişecek ve bu da, bu senenin sonunda dünyada elektronik aletlerin kullanılmasını engelleyecek. daha kötü senaryoda ise 2012'de dünyanın kutuplarının değişme ihtimalli var. ve bunlar efsanevi maya takvimi, marduk hikayeleri/ihtimalleri değil. bilimsel ihtimaller.

pelinpembesi dedi ki...

ooff niye yazdın bunları, ben çok kafaya takarım ama :((

Missbone dedi ki...

:D Buket içimden geçeni yazmış.

Giz dedi ki...

Okuyunca gerildim şimdi :( hurafeler neyse de bilimin söylediği şeylerin gerçekliğini düşününce olabilecek şeylerin sayısız olasılığı karşısında nutkum tutuluyor. Her şey aslında çok ince bir denge ile bağlı birbirine, sadece buzul çapı değil birçok aksaklık da beraberinde gelebilir. Puuuff :( dünyanın dengesini insanlar zaten bozuyor bir de doğal olarak bozulmasa bari...

Unknown dedi ki...

Güneşten önce dünyanın sonunu bizler hazırlıyoruz ne yazık ki ! Küresel ısınmaya daha çok serbest kalan co2 neden oluyor.Seracılık devam ettiği sürece , nükleer - biyolojik ve fizyolojik silahlar ve bunlara bağlı yapılan savaşlar durmadığı sürece güneşe gerek kalmayacak...Kendi işimizi kendimiz bitireceğiz.Özellikle bilim adamları çok kararlı bu sonu hazırlamaya...

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!