Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

25 Aralık 2008 Perşembe

"Alooooo"

Esiri olduk, bu cep telefonlarının esiri !
Bütün gün elimizde çık çık çık ya mesaj yazıyoruz ya da kulağımıza yapışık geziyoruz.
Hele trafikte,yasak olmasına karşın herkesin kulağında bir telefon, araç kiti kullanan göremiyorum.
Benim gibi panik olmaya dünden razı, aklına 10 saniye içinde godzilla'nın şehri basabileceği dahil her türlü kötü düşünceyi getirip bunlara inanabilen, daha sonra inandıkça düşünceleri daha da büyüyen ve o yığının altında kalp çarpıntısıyla acaba acaba diye dönüp dolaşıp kendini hasta etme kapasitesine sahip biri için hiç iyi bir icat değil bu cep telefonları...
Sahi cep telefonu yokken biz ne yapıyorduk? Nasıl haberleşiyorduk? Duman, posta güvercini, teleks, çağrı cihazı, ev telefonu?Bir yere buluşmaya gittiğimizde beklediğimiz kişi gelmeyince ne yapıyorduk? Oturup saatlerce bekliyorduk ya da evini arayıp çıkıp çıkmadığını öğreniyorduk. Hatırlıyorum da lisedeydim, bir arkadaşımla buluşacaktık.Dediğimiz saatte kararlaştırdığımız yere gittim kimse yok, bekledim, bekledim, bekledim...10 dakika, 20 dakika yarım saat, derken evini aradım çıktı dediler. Biraz daha bekledim, gelmedi.1 saate yakın bekledikten sonra eve dönmüştüm, akşam aradığımda "neredesin" demişti,1 saat seni bekledim demişti, söylediğine göre o da tam saatinde aynı yere gelmişti.Bu işte bir iş vardı ama cep telefonumuz yoktu!Halbuki olsaydı o saat boşa gitmezdi.Tamam bu telefonun işe yaradığına dair bir kanıt olabilir ama zararlı ışınlar yaydığını, sağlığımızı ciddi şekilde tehdit ettiğini ve bunlara rağmen her yerde yüzlerce cep telefonu dalgasına maruz kaldığımız gerçeğinin önüne geçemez.
Sevgililerimiz nerede, ne yapıyor, şu an telefonu kapalı acaba kiminle? "Alooo aşkım nerdesinnn?" Yoksa başına bir şey mi geldi, hava da yağmurlu şimdi zemin kaygandır, al sana bahane, aman aman ne yapsak kimleri arasak da haber alsak gibi panikzede durumlara düştüğünüz olmuyor mu?
Cep telefonu karıştıranlar var bir de, "tostumu yedim bekliyorum" türevi mesajlara rastlar mıyım acaba diye, rehberinde kaç kadın ismi var diye, ahlaklı ahlaksız telkifler var mı diye sevgilisinin ya da eşinin telefonunu karıştıran kadınlar, erkekler...
Ben artık paniğe sebebiyet vererek ruh sağlığıma, dalgalar yayarak beden sağlığıma zararlı olan telefonumdan kendimi mümkün olduğu kadar uzak tutmaya karar verdim.
Bedenimden uzak bir yerde tutacağım,elimde fazla taşımamaya özen göstereceğim,
Konuşurken de imkan elverdiği sürece kulaklık kullanacağım.
Birine ulaşamazsam panik olmayacağım, derin nefesler alarak dikkatimi başka şeye yönlendireceğim :)
Tavsiyem sağlığınız için siz de aynısını yapın, yoksa bu telefonlar bizi ele geçirecek :)

4 yorum:

41 kitchen dedi ki...

Şimdi bu yazıyı okuyunca aynı kararı ben de aldım. Uzak durmak şart gerçekten de. Söylediğin herşeye katılıyorum. İnsanların ruh sağlığını bozan en ciddi şey teknoloji kanımca. Sonrasında da internet var bırakılması ya da en aza indirgenmesi gereken=)

Ful yaprakları dedi ki...

kesinlikle!
Internet de bağımlılık yapıyor, onu da azaltmak lazım.

41 kitchen dedi ki...

bu arada bu 'panik' mevzunu bi hayli ciddiye almanızın bi sebebi var mı? özel değilse eğer. sadece merak ettim=)

Ful yaprakları dedi ki...

yok ciddiye almıyorum da bazı dönemlerde fazla abartıyorum, yazarken de abartınca biraz çok kaçabiliyor :)

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!