Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

31 Aralık 2008 Çarşamba

"oh be içim rahatladı!"

Hani "benim bir dostum vardı" yazımda bahsettiğim vicdansız kişilik vardı ya, bugün bir yılbaşı tebrik maili geldi bana ve orada forward kısmında onun adresi gözüme çarptı.
Dayanamadım, şeytan dürttü beni, benden gelen bir şeyi okumuyor ya, iş aradığını da biliyordum.
Gittim başka bir email adresi aldım, adres de "...insan kaynakları" ile başlıyor açıklamasını yazacağım.
Sonra bunun mail adresine hiç düzeltmeden direk içinden geçen bir şeyleri yazdım ve gönderdim. Konu olarak da "iş başvurunuz" dedim ki kesinlikle açıp okuyacaktır.İlk başta iş başvurusu cevabı gibi görünen bu mail onu epey kızdıracak gibi, neyapayım dayanamadım :))
İşte mailim:
Tebrikler!
DTİ İnsan kaynaklarına ulaşan başvurunuz kabul edildi.
Sizi bize bir denek'iniz önerdi.
Sizin için en uygun pozisyonu seçtiğimizden emin olabilirsiniz.
Siz firmamızda genel müdürlük kariyerine layıksınız, çünkü işinizde çok başarılısınız!
Hatta size kaynak sağlamayı düşünüyoruz ki, kendi firmanızı kurabilesiniz.
Ne dersiniz? İnsanları kullanıp atmak, onları paçavra gibi bir kenara atmak nasıl bir duygu?
Siz bunu başaranlardansınız, başarıp da rahat uyku uyuyanlardansınız, vicdanını çoktan çöpe atmışlardansınız!
Bu nedenle firmamızın genel müdürlük görevine sizi çağırıyoruz!
Pazartesi gelin ve başlayın, kobay olarak kullanacağınız insanlar seçildi:En temiz, en iyi niyetli ve saf olanları seçtik ki kolay kandırabilesiniz diye!
(Daha önce kullanıp attığınız denek insanlardan bazılarıyla konuştuk, sizi çoktan unutmuşlar, yalnız forward olarak gönderilen bir mailde adresinizi görünce akıllarına gelmişsini de sizi bize tavsiye etmeyi uygun görmüşler.)
Pazartesi firmamıza bekliyoruz, daha fazla kullanıp atacağınız ve hayatlarıyla oynayacağınız insanlar bulmanız dileklerimizle,
DTİ İnsan Kaynakları Firması (Dostlarını Terkeden İnsanlar)
***
İyi ya da kötü, yaptığım doğru ya da yanlış, ya da çocukça bekli, ben sadece vicdanımı rahatlattığım için çok memnunum, çünkü bugüne kadar yazdıklarım okunmadı, konuştuklaırm dinlenmedi,aramalarıma cevap verilmedi.En azından bunu okuyacağını biliyorum ve biraz da olsa içi acısa benim için yeterlidir. Ben onu unutmuştum taa ki o adresler arasında ismini görene kadar. Şimdi ise mailimi yazdım ve yine unuttum.
Birilerinin onun bu durumuyla dalga geçmesi gerekiyordu ve bana kendimi aptal gibi hissettirdiği için bunu yazdım, pişman değilim :)
NOT : Patates çuvalını çoktan bıraktım, bugün sadece o bıraktığım çuvaldan bir patatesi aldım, biraz dolaştık ama bana ağırlık yapmasına fırsat vermeden çuvala gönderdim :)

14 yorum:

Kedila ve Meşe dedi ki...

patates çuvalını taşımaya devam.
ne zaman yorulacaksın?

Ful yaprakları dedi ki...

yok çuvalı taşımıyorum çoktan bıraktım ama bugün terk ettiğim çuvalın içinden sadece bir patatesi çıkardım, benimle biraz yürüdü fazla bir ağırlık yapmasına imkan vermeden çuvala geri bıraktım :)

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

Yeni yılda yeni düşlerde görüşmek dileğiyle...

ıvır zıvır dedi ki...

hmm... aslında daha demin (3 saat kadar önce) diğer mailinizi okudum hani bu arkdaşı?! anlattığınız ilk mail var ya... ha işte onu :)..
bi cevap yazacaktım ki.. yeni iletiniz düştü... yaptığınız şeye sevindim diye bilirim...:) hakketmiş..
ama yinede bu arkadaş?! hakkında yazam istedim...
insanlar tohum gibi gelir bana ...çerçilerden , pazardan ordan burdan aldığınız tohum ambalajlarında çimlenme oranı diye bişey vardır.. bu oran teknoloji ile giderek artıyo şu sıralar %95 lerde genel olarak...
yani diyolarki bu tohumu atarsın 95 i tutar 5i nanay :)...
insanda öyledir işte...bu konuda oran vermeyecem ama... insanlarında kimisi koftur toprağa atarsınız çimlenmez...

lafı uzatacam ama bi şey daha var... ambalajlar da herşey yazmaz; o da çimlenen tohumların gerçek fidelere dönüşme oranı.. bu oran hemen hemen %80 dir (genel bi tecrübe ile sabittir.:)..) malesef bu arkadaşınız..?!.. çimlenen %95e girebilmiş ama sonradan fideleşemeyen ve %20 ye giremeyen aldatıcı!! gruptan sanırım... :S...
herşeye rağmen bu ilişkide bu tarzda davrana bilmeniz çok çok güzel çünkü gerçekten umursamadığınızın alametidir ...
tekrar iyi yıllar ..

41 kitchen dedi ki...

bırak ruhun arınsın...

funda dedi ki...

iyi olmuş bırakmanız.. iyi seneler dilemek için gelmiştim, gülümseyerek dönüyorum. sizi de hep gülümsetsin yeni yıl :)

ufuk dedi ki...

mutlu umutlu yıllar

RuYaYLa dedi ki...

Yazıyı okuyunca benim yapamadığımı yaptığın için yada şöyle söyleyeyim hepimizin hayatında bir defa bile olsa rastladığı bu tarz insanlardan birine hakettiği gibi davrandığın için açıkçası mutlu oldum :) Herkes hakettiğini yaşamalı diye düşünüyorum çünkü... Mutlu huzurlu bir yıl diliyorum...

parka dedi ki...

Mutlu Yıllar

Kedila ve Meşe dedi ki...

"Kimsenin bir başkasıyla tam manasıyla kusursuz bir ilişkisi yoktur. Daima olumsuz duygular uyandıran olumsuz faktörler bulunur. Onlarla yüzleşin, yoksa yüreğinizi öfke ve acılık kaplar."

Lütfen bu kitabı oku ve patates çuvalına bir kere daha bak.
Senin, Onunla değil, Onunla ilgili kendi duygularınla yüzleşmen gerekiyor. Bunu bir kere bu olayda yapamazsan, hayatın boyunca her benzer ilişkinde acı çekecek ve terkedilmiş hissedeceksin.

Morrie/Morrie Schwartz/GOA yayınları

not: Fil, fildir demeyi başardım sonunda.

Sevgiler..

böcük dedi ki...

Ehehe ehe yazıyı okuyunca nedense hoşuma gitti :) Sen rahatsan gerisi önemli değil bence :)

Kelebeğin Ömrü dedi ki...

Valla harikasın!! Bende aynı durumları yaşadım itin götüne soktum çıkardım ama cvp gelmedi! ama bu tarz bişi aklıma hiç gelmedi ..
yaratıcı fikrin için seni tebrik ediyorum...

ELİF dedi ki...

iyi yapmışsın..
böyle insanlar böyle muameleyi hakedıyor..
senin kadar cesaretli degilim ben..
cesaretinden dolayıda kutluyorum..
patatesler tek tek atılsın sırtımızdan oh be..

Seddosh dedi ki...

bi blogtan diğerine ordan da ötekine derken buraya gelmişim:)) yazıya bayıldım valla süper fikir.. İzleyemeye devam

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!