Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

17 Aralık 2008 Çarşamba

"Yeni yıl eskisini aratır mı?"



Yeni yıl geliyor, sahi içinizde bir heyecan var mı? Nasıl gireceksiniz yeni yıla?Hani derler ya nasıl başlarsa öyle gider diye, aman saat tam 24 olduğunda oturmayın, somurtmayın, aklınıza kötü şeyler getirmeyin derler.Yani bundan anladığımız ayakta dans ederek, sırıtarak, öpüşerek mi karşılayacağız yeni yılı? Olabilir tabii, güzel şeyler yapmaktan bir zarar gelmez, fazla abartmayın ama.Tabii bir de kırmızı çamaşır olayı var=)Neden giyilir, neden donanmak gerekir? Bunlar bir yana gerçekten de yıl değişirken istekleri oluyor insanın.Hiç sonu gelmeyen pazartesi diyetleri gibi, eski yılın son günlerinde bazı kararlar alınır.
Kendimize, şarkıda da dediği gibi yeni bir "benlik" yaratmak isteriz. Saçımızı değiştirmek, makyaj stilimizi farklılaştırmak, yeni kıyafetler almaktan bahsetmiyorum.İçimizi değiştirmek anlatmak istediğim.Ancak bu kararlar, yeni yılın ilk günlerinde uygulandıktan sonra devamı getirilmez.Yine eski çarka kaptırırız kendimizi ve bir de bakarız yılı ortalamışız, yeniden gelecek yılı karşılarken değişim yeminleri ederiz ama değişen tek şey yaşımız olur.
Bir yılı geride bırakıyoruz, bir yıl daha yaşlanıyoruz. Bunun nesi eğlencelik? İnsanlar bir yaş daha almanın çaresizliğini, gelecek olan yılda yapacakları değişimler ve yeni umutlarla örtmeye çabalıyor.Bu yıl biraz daha yaşlandım ama yeni bir sevgili bulabilirim yada işimden kovuldum ama yenisini bulabilirim, umudum var, o halde haydaa eller havaya=)
Ben ne yapacağım peki yeni yılda? Ailemle, akrabalarımla olacağım, kendim ve sevdiklerim için kar perisinden dilekler dileyeceğim.
Bu yepyeni,taptaze yıldan elbet isteklerim var benim de.
Sakin, dingin, akışına bırakılacak, savrulmayacağım ve üşümeyeceğim bir yıl istiyorum.
Gözlerimi kapayıp gülümseyeceğim; daha sağlıklı, daha umutlu, daha huzurlu ve daha zengin bir "ben" için...
Herkese dilediği gibi geçireceği ve güzeliklerin başlangıcı olacak bir yıl diliyorum!

5 yorum:

:)den dedi ki...

Blogunuzla yeni tanıştım ve çok sevdim yazdıklarınızdan sizi. Hele o soba başında oturup, kendi başına süt içme halleri epeyce tanıdık geldi:)
"Gözlerimi kapayıp gülümseyeceğim; daha sağlıklı, daha umutlu, daha huzurlu ve daha zengin bir "ben" için..."
Bu yeni yıl dileğinizi copy paste yapabilir miyim kendime? Bu da çok tanıdık geldi de...
Sevgiler...
Haberleşmek dileğiyle...

Robin Goodfellow dedi ki...

ben de yni yılla ilgili bir şeyler yazmayı düşünüyordum ki yazını gördüm.
yılbaşında ben de evde oturuyor olsam da nedense sevinçli olurum.mutlu olurum.
bu yılbaşı da evde annemle köpeğimle keyif yapıyor olacağım.hadi bakalım.

Damlo dedi ki...

teşekkür ediorum, üzerime alınıorum hemen ben de sana mutlu huzurlu bi yıl diliorumm

Ful yaprakları dedi ki...

sevgili uçan martı tabii alıntı yapabilirsiniz o satırı, çok memnun olurum.Yazdıklarımı sizlerle paylaşmak, çok ama çok mutlu ediyor beni.Paylaşmaya yeni yeni alışıyorum.Sizin blogunuzu da çok önceden okumuştum (vertigoyla ilgili olan yazınız çok ilgimi çekmişti hatta o yazınızda yorumum bile var, vertigo geçirmiş biri olarak)ancak izlediklerim arasına almayı başaramadımsizi (bu blogu izle butonunu sayfanda göremedim)bu konuda bana yardımca olabilir misini?
İyi ve huzurlu bir yıl diliyorum size,bir de kocaman mutluluklar=)
Sevgiler

Ful yaprakları dedi ki...

Sevgili eğreltiotu ve puckrobin size de kocaman mutluluklarla dolu bir yıl diliyorum=)Her şey içinizden geçtiği gibi olsun!

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!