Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

16 Mart 2009 Pazartesi

"aklım fikrim.."

Arada bir kaybolmak güzeldir, kendinizi özletirsiniz.Her zaman göz önünde olmayı sevmemişimdir zaten, arada sırada nadasa bırakmalı insan kendini:)
Son derece derinlerdeydim en son yazımı yazdığımda, moralim bozuk umudum yoktu. Yorumlarınıza çok teşekkür ederim, ben sanıldığı gibi kendine güvensiz biri değilim ama, kendime güveniyorum,güvensizliğim hayata ve bazı insanlara karşı...Her şeye rağmen gülümseyen hep "ben" oldum, ama sabır taşı olsa çatlardı benim yaşadıklarımı yaşasa, o yüzden bunalım yüklü, ağlak, sevimsiz bir insan canlanmasın gözünüzün önünde "Ful" diyince.
Her şeye rağmen ayakta duran biri gelsin, gülümseyen, inanan ve isteyen. Herbirimiz "yeter artık" konumuna geliriz, isyan ederiz, dibe vururuz.Yeter ki dile getirelim, paylaştıkça azaltalım ve kısa süreli olsun:)
Perşembe günü babam rahatsızlanmış, acilen hastaneye götürmüşler, kalp tetkiklerinin ardından "anjiyo"demişler.Onun sıkıntısı vardı üzerimde, haftasonunu hem yoğun işlerle hem de yoğun düşüncelerle geçirdim.
Bu sabah da anjiyosu vardı.Aklım onda, çıkacak sonuçta, bugün yarım gün izin aldım hastaneden işe geldim, akşam iş çıkışı yine hastaneye gideceğim. Ama sonucumuz "iyi" çıktı şükürler olsun ki...Sedyede ameliyathaneden çıkarken eliyle "iyi" işaretini yapmasıyla annem de ben de sulu göz oluverdik...
Bunun yanısıra bir de cumartesi malum "ailelerin tanışma telaşı" vardı.
Hani daha önceki yazılarımda bahsetmiştim, sevgilim askere gitmeden önce ailesi bize gelecekti.
Heyecanlıydım, ne kadar da olsa 2 ailenin buluşması, kaynaşması, sohbet etmesi ve birbirlerine kısa zamanda ısınmaları "acaba" nasıl olur diye içimden geçiyordu.
Günler öncesinden annem hazırlıklara başladı, şahane çay sofrasının menüsünü hazırladı, bir kuş sütü eksik masamıza emek verdi. Çay bardakları, fincanlar özenle seçildi, salondaki kristaller ve gümüşler parlatıldı, en güzel yemek takımları dolaptan çıktı, bir özen bir özen sormayın.Annem çok beceriklidir benim, çok da harika yemek yapar, bunu cümle alem bilir. "Maşallah maşallah" Hazırlıklarımız tam, güzelce giyindik, süslendik beklemeye başladık. Derken geldilerrr! Onlar aşağıdan yukarı çıkana kadar beni sebepli bir telaş aldı, acaba anlaşabilecekler mi, her şey yolunda gidecek mi diye.
Sevgilimi gördüm, elinde benim en sevdiğim çiçeklerden derlenmiş, devasal, harika, hatta harikanın da ötesinde beni hayran bırakan cıvıl cıvıl bir buket çiçekle...
Derken babasının elinden pastalarını sevdiğim bir otelin pastanesinden içinde en sevdiğim pasta çeşidi olan kestaneli pastayı taşıyan kutuyu aldım gülümseyerek...
Güleryüz,içtenlik ve yüksek doz misafirperverlik ile ağırladık onları.
Nefis yemeklere hayran kaldılar, son derece uyumlu olduklarını gördüm. Yemek sırasında çok güzel sohbet ettik, sohbete herkes katıldı, arada hiç "sessizlik" olmadı, bol konuşma, kahkaha ve olumlu hava vardı.Sevgilim pür dikkat babamla babasının sohbetini dinleyip onlara katılırken, annem ve annesi anneannesinin anlattıkları üzerine konuşuyordu. Büyüklerin arasında sıkılan kardeşinin üzüntüsü dizüstü bilgisayarım koltuğumun altında, salona girmemle son buldu:)
Uzun lafın kısası her şey çok güzeldi, aileler tahminimden de iyi anlaştı.
Askerden sonra, krizin daha azalacağını umarak işlerini yoluna koymasıyla hayatımızın akışını belirleyeceğimizi konuştuk.
aman önce o sağsalim askerliğini yapıp gelsin, ona kocaman sarılayım da....onu nasıl yollayacağım şu ara bütün düşüncelerimde bu var.
Yazmam gereken başka şeylerde var aslında ama onları da haftaya pazartesi yazacağım, aklımda fikrimde güzellikler var, ve bitirmem gereken işler...

12 yorum:

gribulut dedi ki...

ilk görüşmenin güzel olması çok güzel. umarım hep böyle devam eder. :) baban için geçmiş olsun

Seyyah dedi ki...

öncelikle çok geçmiş olsun Ful.. sonuçlar iyi çıkmış ya çok sevindim.
ve pek tabi ki hayırlı uğurlu ve gönlünce olsun, güzel haberlerini okumak dileğiyle:)

Ful yaprakları dedi ki...

@gribulut ve Nily;

Çok teşekkür ederim,

Haberlerin devamı gelecek:)

sevgiler

Adsız dedi ki...

keyfinin yerinde olduğunu görmek sevindirdi beni :) ah bilirim o heyecanları, insanın dizleri titrer, yanaklar al al olur, yürek pıt pıt.... :)

babana geçmiş olsun ve ailelerin tanışması da hayırlı olsun.. ne derler, Allah tamamına erdirsin, hayırlısıyla..

Unknown dedi ki...

her şeyin yolunda olması çok güzel,her şey istediğin gibi olur inşallah

öykü dedi ki...

Baban ıcın cok gecmıs olsun Sevgılı Ful
Ben sende hep cok guzel pozıtıf bı enerjının varlıgını hıssettım bu hep boyleydı.)
Aılelerın tanısması olayına gelınce..
heyecanlı ama cok tatlı gecmıs..
Ne derler
Allah tamamına erdırsın:))
sevgılerımle mutluılugunuz daım olsun.

guguk kuşu dedi ki...

İçin rahat olsun, ilk gün uyumu önemlidir. Babana da çok sevindim. Allah sağlıklı uzuun ömürler versin.

Ayca Karaoglan dedi ki...

emin ol kimse seni güvensiz düşünmüyordur. sen içi dışı bir, kendine güvenen, hayata sımsıkı sarılmak için hep sebepler arayan bir çocuksun benim gözümde :)

babacığa büyük geçmiş olsun. anjiyo'nun temiz çıkması çok sevindirici. üzme kendini diyemiyorum, sadece onun yanında üzgün durma, moral bulsun sizlerden... babam ilk kalp krizini geçirdiğinde 17 yaşındaydım ve sürekli onu kaybetme korkusu ile yaşıyordum. ben 29 oldum, babam 2 tane daha kriz geçirdi ama çok şükür hala aramızda :)

ailelerin buluşmasının iyi geçmesi ise harika canım benim. çok önemli anlaşabilmeleri :)

kendine iyi bak şeker, çok öpüyorum seni :)

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Canım geçmiş olsun.
Sevgilerimle...

efsa dedi ki...

Babacığına çok çok geçmişler olsun canım. Allah sağlığınızı eksik etmesin sizden.

Diğer bahsettin konu ise yüzümü gülümsetti. :) açılışı yapmışsınız, herşeyin sorunsuz gitmesi değilde, bunları aşabilecek güçte olmanız dileği ile

La Loba dedi ki...

Geçmiş olsun babana ve size.
Hayırlı olsun ailelerinize :)
Daha güzel, daha mutlu, en güzel günler seninle olsun :))

GeCe dedi ki...

maşallah diyeyim ilk günden ne güzel geçmiş tanışma

babana geçmiş olsun diyorum ben de babamda yaşadım aynısını iyi bilirim anjiyo bir tetkik olsa da insan yine de çok huzursuzlanıyor

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!