Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

1 Haziran 2009 Pazartesi

"Neredesin Ful ?"

Bir kayboldum pir kayboldum, günlerdir tek satır yazamadım farkındayım... Üstün üstüyle maaş ve gelecek meselesini konuştum, yıllık iznim belli oldu,sonra haftasonu işlerim vardı, bir de mezunlar günü yemeği derken bir de baktım koşturmacadan yorgun düşmüşüm.
Tatil için bir şeyler ayarlama derdindeyim, ailemle çıkacağım da, maaş ve tatil fiyatları arasındaki uçurumdan sonra yine Türkan teyzemin tertemiz, klimalı, televizyonlu dairesine talip olacağız gibi geldi. Türkan teyze işletmecidir akrabam değil:) Yalnız çok temiz ve güvenlidir oteli. Senelerdir gideriz artık hangi oda nasıldır, manzarası,mutfağı, balkonu biliriz.
Bugün yine konuştuk geçen seneki fiyattan ayarlarız dedi, akşam bizimkilerle bi konuşup hesap yapalım yarın netleşir herhalde..Şu an beni tek mutlu eden şey tatil.İznimi bol tutmuşlar sağolsunlar, özür mahiyetinde belki de..Çünkü hala ufukta zam yok, sadaka gibi bir tutarı belki ekler belki eklemeyiz, Ağustos sonu yeniden konuşalım,ilk size zam yapacağız farkındayız sizi çok zorluyoruz ama top sizde daha iyi imkanlar bulursanız siz bilirsiniz de dediler.
Üstüne üstlük kurumdan çıkarılan epey arkadaş var ve kendi rızasıyla istifa eden bunalmış, böyle yer görmedim diye kaçanlar da var.
Benimse tek düşündüğüm tatil... O kadar bunaldım ki, artık bu iş olaylarının gerçekten de kısmet ve şans işi olduğunu biliyorum. Bir yakın arkadaşım işte çalışırken başka bir yerden teklif aldı, 2 maaşta bir ikramiye, yakacak yardımı alıyor.
Üstelik servisi de var, öğle yemekleri de resmen lokanta gibi.Bu arkadaşımın durumu da iyiydi, maddi açıdan çok iyidir ama para parayı çeker işte, bu da doğrudur.Ben de eski kurumumda ikramiyeli çalışırdım, ilaç gibi gelirdi ama yolu çok uzaktı ve servis yoktu.
Perişanlığa, trafiğe 2 sene dayanabildim ayrıldım. Neticede iyi maaşlı bir işim olacak mı bilemiyorum artık umudum kalmadı.
Bunları boşverelim de önemli olan yazın gelmesi ve tatil! Tatili düşündükçe mutlu oluyorum, sonra eylülün ortasında sevgilim gelecek... Elbet her şey düzelir, yeter ki sağlık olsun.

Bu arada müzik blogu için çalışmalarım sürüyor:)

(Bu arada kayıtlarımı yayınlıyorum ancak saatler sonra kumanda panelinde izlenilenler arasında görüntüleniyor...Bazen de hiç..Bu durum canımı sıkmaya başladı!)

12 yorum:

Japon Balığı dedi ki...

çalıştığı işten memnun olmayan o kadar çok kişi var ki biride benim maalesef aynı dertten müzdarip sayılırız maaş:( umarım gönlüne göre bir iş sahibi olursun . çok keyifli bir tatil geçirmeni diliyorum.

Adsız dedi ki...

canım gozum yollarda kaldı,habersız,yazılarınsız bırakma bızı :) ınsallah hersey ıstedıgın gıbı yoluna gırer.

İDEA dedi ki...

Tatil mi dedin?Hani nerede :)belki seneye :)

Aslısın dedi ki...

Umarım işlerin yoluna girer ve bir kaç sene sonra "ben ballıyım, para beni bulur hem de kolayca" der hale gelirsin.
Eğer o hale gelirsen, bana da haber ver nasıl olduğunu, tamam mı :))

meltem dedi ki...

oy oy kıyamam maaşına zam yapmamaışlar inşallah yaz sonunda alırsın zam canım..
ama olsun iyi tarafından bakalım en azından işin var tatilde gidecek bi yerin var
ha nerde bu otel bu arada?
eylülde de sevgilin gelecekmiş daha ne olsun ..
şimdiden tatil hazırlıkları başlar artık:)
umarım çok güzel geçirirsin bu yazı

Unknown dedi ki...

Ful tatil olayına çok sevindim ne güzel git dinlen...
Maaş olayı da amaaaan takma be hayat güzel sağlık yerinde sevdikler yanında olacak elbet en güzelleri de...
diliyorum senin için en bol maaşlı gönlüne göre ultra bir iş :))
çağırdım evrenden gelir sen de çağır ama :)

Unknown dedi ki...

hoşgeldin Ful.Biz 5 sene zam alamadık, ondan önce senede 3 kere zam alırdık. Sendikalaşmaya gidelim dedik, mahkemeler hala sürüyor ama gene de bi nebze zam yaptılar. Gene de birçok kişiye göre maaşım iyidir, allaha şükür. Herşey düzelir, güzelleşir, zaman çabuk geçer

umursamaz dedi ki...

tatil planları ha:) süper:)
iş konusunda haklısın, sans bu bıraz.. ama gun dogmadan neler cıkar. dur bakalım, sabır belki birazdaha..

Ayca Karaoglan dedi ki...

herkeste tatil çanları çalmaya başladı bakıyorum :)))

ben hala inanamıyorum daha iyi imkanlara sahip bir iş bulursanız siz bilirsiniz demelerine. karşılarındaki insanı aptal yerine koyuyorlar böyle bir resti çekerken...ay gelip döviiim mi şu insanları nolur nolur :)))

Serhat dedi ki...

Genel ekonomik şartlar patronları da insafsız hale getirdi sanırım. En azından zam alma umudu taşıyabiliyorsun. Devlet babanın bana %2'den fazla zam vermesi Büyük İskender'in dirilip İngiltere Kraliçesi olması kadar imkanlı :) Umarım gönlüne göre işin olur. Tatil bir miktar rahatlatacaktır eminim.

birkadin dedi ki...

coook guzel bi yaz olsun senin icin Ful'cum :)

Bir Yastıkta dedi ki...

oh ne güzel ben de istiyorum tatil aslında çoğu kişi memnun olmasak da en azından işsiz olmaktan iyidir belki de

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!