Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

23 Aralık 2010 Perşembe

"Ağır tahrik unsuru(!)"



Cansız mankenleri görerek "tahrik"olabilecek insanlar olabilir mi acaba?
Bunu düşünerek mi ceza kesmeye yelteniyorlar?
Toplum olarak, cinsel açlığımız bu kadar vahim seviyede mi?

Evlendirme programlarında sunucunun göğsünü avuçlayan 70'lik amcaları öğle vakti izleyen, akşam saat 8'de Behlül ile Bihter'in sevişmesine tanık olan, müzik kanallarında dönen erotik klipleri tüm gün ezberleyen çocuklar, orada öylece duran cansız mankenin çıplaklığından mı etkilenecek?
Her zaman olduğu gibi bu işte de terslik var...

Sivas'taki bir giyim mağazası yaz sonu kıyafetlerini satmak için vitrindeki cansız mankenlerin üzerindeki pantolanları diz kapaklarına kadar indirdi. Belediye zabıtasının uyarısı üzerine 'Küresel indirim' yazısı bulunan vitrin değiştirildi.

SİVAS - Kent merkezinde İnönü Bulvarı üzerinde bulunan bir giyim mağazası yaz sonu ürünlerini indirimli satmak için Ağustos ayı başlarında kampanya yaptı. Mağaza vitrininde bulunan cansız mankenlerinin üzerine sadece pantolon giydirerek üzerlerine, ‘Şimdi indirim zamanı’ ve ‘Küresel indirim’ yazıları astı.

Cansız mankenlerin üzerlerine giydirilen pantolonları diz kapaklarına kadar indirdi. Sivas Belediyesi zabıta ekipleri, işyerine uyarıda bulunarak vitrinin normale döndürülmesini istedi. İşletme sahibi karşı çıkınca, ekipler belediye meclisinin 6 Ağustos 2005 yılında almış olduğu karar çerçevesinde vitrinin ‘Genel ahlak kuralarına aykırı' olduğu iddiasıyla tutanak tutarken, kaldırılmaması durumunda para cezası uygulanacağını tebliğ etti.

İşyeri sahibi bunun üzerine mankenleri giydirdi, Mağaza Müdürü Eren Mert, başlattıkları kampanyaya müşterilerin dikkatini çekmek istediklerini bunun için ‘Küresie indirim’, ‘Şimdi indirim zamanı’ yazıları yazıp mankenlerin pantalonlarını diz kapaklarına kadar indirdiklerini anlatırken, şöyle dedi:

“Vitrin bir kaç hafta durduktan sonra zabıta ekipleri dükkana geldi. ‘Bunları kaldırmazsanız para cezası uygulayacağız’ dediler. 3 gün sonra gelerek tutanak tuttular. Bunun üzerine mankenleri kaldırmak zorunda kaldık. Çünkü zabıta ekipleri vitrindeki mankenlerin cinsel içerikli görüntüler, pornografik figürler ve çocukların gelişimi için yanlış olacağını iddia etti.
Ama bizim vitrinin önünde gelip hatıra fotoğrafı çektirenler bile vardı.
Vitrinimize çok büyük ilgi vardı. Biraz değişiklik yapalım dedik. Olmadı. Ama şimdi daha değişik bir yol bulup onu yapmayı düşünüyoruz.”

Haber : Halife YALÇINKAYA- Gökhan CEYLAN (DHA)
Kaynak : http://www.radikal.com.tr/

21 yorum:

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

oyuncak bebekleri bile tahrik unsuru olarak gören zihniyetler gibi...
eğer aklı fikri bu tür bir konudaysa birilerinin, doğal olarak gördüğü herşeyi cinsel obje ya da erotik görüntü olarak algılar

"bir insanın fikri neyse, zikri de odur"
vee maalesef ki değişmezzz...

Ful yaprakları dedi ki...

Aynur'cum,
bir zamanlar da oyuncak bebeklerle bir sorun çıkmıştı evet sen deyince anımsadım.
fikri neyse zikri de odur çok doğru!

AidaSalem dedi ki...

Yanılmıyorsam Antalya'da evli bir adam vitrindeki cansız mankene tecavüz etmişti geçen yıllarda...

parmakuçlarım dedi ki...

vallahi ne desem bilemedim..plastik manken için böyle düşünebilen insan(..dicem dilim varmıyor) larla çevrili olduğumuzu düşünmek bile yetiyor :((

Adsız dedi ki...

Bilmem ne ülkesinin bilmem ne insanları!

İranın ahlak zabıtasından farkları yok.. Ama böyle olmasını kendileri istedi.. Kimse ayıplamasın onları.. Yakında daha beteri de olacak hazırlayın kendinizi..

Adsız dedi ki...

Ful Yaprakları; bu haber seni niye şaşırtıyor? çünkü sen bu ülkeyi tanımıyorsun.. izmir istanbul ankara nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama o sırça köşkünden çıkıp biraz doğuya gidince görüyorsun "modern türkiye'yi". Bize bu ülke insanlarını hep aydın modern atatürk kafasında anlattıkları ve tanıttıkları için bu tarz olaylar bizi şaşırtıyor, halbuki gerçek bu değil.

üzüm kuşu dedi ki...

çok doğru şeyler yazmışsın artık bu memlekette hiç birşeye şaşırmam.

Ful yaprakları dedi ki...

aida salem,
off hadi ya:(

Ful yaprakları dedi ki...

parmakuçlarım,

durum vahim gerçekten :(

Ful yaprakları dedi ki...

beter böcek,

bir de utanmadan mahalle baskısı yok her şey normal deniyor ya bir de bunlara inanıyorlar ya...aklım almıyor:(

Ful yaprakları dedi ki...

eski milenyum,

istanbul'da yaşıyorum ama sırça bir köşküm yok aslına bakarsan kimseden kendimi soyutlamadan orta halli yaşayıp gidiyorum.
ne yazık ki ülkemin modern olduğunu düşünmüyorum ama bizim gibi modern görüşlü, çağdaş kafalı insanların bir şeylere şaşırarak, bir şeyleri duyurarak, birilerini bilinçlendirerek bir şeyler yapabileceğini düşünüyorum.
böyle gelmiş böyle gider demektense şaşırmak daha iyi bence.

Ful yaprakları dedi ki...

cemre,

teşekkür ederim,
aslında şaşırmalı-ki alışkanlık yapmasın,
yoksa hepimiz bu düzenin bir parçası oluveririz.

Elifin Terazisi dedi ki...

Reklamlardaki Sütaş'ın ineklerini müstehcen bulup şikayet etmişlerdi, artık malesef şaşırmıyorum. Oradaki aydınları yakan zihniyetin başka türlü hali...

kağıt faresi dedi ki...

bastırılmış cinselliğin gayet net bir sonucu işte. bu mankenlerden etkilenecek insanlar var.hem de sayıları oldukça fazla. ama öte yandan mağazanın böyle bir vitrin hazırlarken nasıl bir amaç güttüğünü de düşünmek lazım. reklamcılıkta erotik figürler satışları artırmak için çok sık kullanılır. mağaza bunu bilinçli olarak yapmış olabilir. bulunduğu yerin şartlarına göre çok bariz bir biçimde erotizmi simgeleyen figürler kullanamayacaksa eğer, bu yola başvurmuş olabilir,böylece zaten cinselliği bastırmaya çalışan insanları çekmeyi hedefleyebilir. bunu bilemeyiz tabi. ama şöyle değişmeyen bir gerçek var ki, seks her zaman satar.

Ful yaprakları dedi ki...

elifin terazisi,
sütaş ineklerinden de mi şikayetçi oldular?
pess ya:)

Adsız dedi ki...

hadi biraz daha şaşırıyormuşuz gibi yapalım.
http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=58277

tuba dedi ki...

cansız mankenle halvet olmaya çalışan adam geldi aklıma şimdi. demek bu görüntü bazı insanlar için tahrik unsuru olarak görülebiliyormuş, nasıl bir beyne sahiplerse artık..

Filiz dedi ki...

bu haberi izlediğimde ben de çok güldüm:)İstiklal'de olsaydı bu mağaza hiç tepki çekmezdi sanırım..yer ve kültür seviyesi farklılığının sonuçları..
izleyiciniz oldum ve bana da uğramanızı rica ediyorum:)
sevgiler
filizinevi.blogspot

Ful yaprakları dedi ki...

eski milenyum,

paylaşıma teşekkürler

Ful yaprakları dedi ki...

t.u.b.a.

beyin yerine başka bir şey taşıyorlar bence:))

Ful yaprakları dedi ki...

filiz,

merhaba, dünyama hoşgeldin,
blogunu keşfettim, çok maharetlisin,ellerine sağlık:)

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!