Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

3 Mart 2011 Perşembe

"Bloguma Dokunma!"

Her gün aşağı yukarı ulaştığım kişi sayısı %50'den fazla düştü.
Hiç tanımadığım insanlar beni, düşüncelerimi okuyorlardı, yorumluyorduk, tartışıyorduk.
Sabahları pek çok site gezip pek çok insanın dünyasının kapılarını aralıyordum, yeni şeyler öğreniyordum, müziği sanatı ve bir sürü aktiviteyi takip ediyordum.
Bir de baktım ki yasaklanmış tüm blog siteleri!
Milyonlarca insanın yıllardır emek verip de bir şeyler paylaştığı, özenle tasarlayıp hazırladıkları sayfalara tek kararla ulaşım engellenmiş.

İnsanların yazmak ve okumak faaliyetlerini sürdürmelerinin, yeni birikimlere ulaşmanın, öğrenmenin, bilgilenmenin hangi kısmı hatalı, neresi yanlış ve birilerine zarar veriyor da yasaklandı anlayamadım?

Düşünmek, yazmak, konuşmak, tartışmak, okumak...

Bunlar insanları geliştirir, ileriye götürür,yasaklar ise geriye..

Biz nereye gidiyoruz peki?


Taş devrine doğru ilerliyoruz, son sürat, yolumuz dümdüz, ne viraj var ne tümsek. Bir kaç tane varsa onlar da anında yok ediliyor zaten.


Bu hızla gidersek 1-2 seneye kendimizi en ilkel toplumlarla aynı seviyede bulabiliriz.


60 katlı binalarda oturmak, uzaktan kumandayla pencerenin perdesini açmak,lüks içinde yaşamak, her türlü teknolojini en son imkanlarını parayı bastırıp da satın alabilme kolaylığı değildir modernlik ve çağdaşlık!


Özgür düşünebilmek ve en az o özgürlük kadar da kendini ifade edebilmekle başlar her şey, yeniliklere açık olmak, değişmenin değişmez tek gerçek olduğunu kabul etmekle başlar ilerlemek, gelişmek.


Ben içmiyorum kimse içmesin, ben yemiyorum kimse yemesin, ben okumuyorum kimse okumasın, ben araştırmıyorum kimse araştırmasın, ben izlemiyorum kimse izlemesin, ben sevmiyorum kimse sevmesin diyerek tek tip, boş boş bakan, yalnızca televizyon kültürünün esiri olmuş bireylere dönüşüyoruz.


Bir an önce bu yasağın kaldırılmasını,eskisi gibi çok fazla kişiye ulaşmayı ve alışkanlık haline geldiği üzere her gün düzenli olarak blogları merak etmeyi, keşfetmeyi, okumayı ümit ediyorum.



14 yorum:

Aydedeye havlayan dedi ki...

cahilliği prim yaptığı, okuyan, araştıran adama "deli" gözüyle bakıldığı güzide memleketimde bu tarz hareketleri görmek ne yazık ki sıradanlaştı... ben de en kısa zamanda bu saçmalğın sonlanmasını diliyorum. bi kere daha kapanmıştı ama sonra değiştirdiler kararlarını.. ne kadar karşı koyan olursa, sesimiz o kadar çok çıkacaktır..

Adsız dedi ki...

mrb canım biz kievden sizi okuyoruz devam sevgilerimle

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Kalemine sağlık Ful...

Meyra dedi ki...

canım ne güzel dile getirmişsin bizlerin hislerini yorum yapıyorum gidiyomu o bile belli değil.! herşey muamma.herkesi o kadar özledimki:(

gksk dedi ki...

içler acısı durumlar. her şeyin daha en başında olduğunu bilmek daha da içler acısı... 1-2 sene demişsin ya 2 sene sonrayı düşünmek kabus gibi

ilhan dedi ki...

Türkiye'de internet bilinci oluşması için yıllara ihtiyaç var. Bu yakın zamanda olacakmış gibi gözükmese de biz savaşmaya devam edeceğiz. Yazmaya devam ful yaprakları.

Ful yaprakları dedi ki...

aydedeye havlayan,

gerçekten de doğru ifade etmişsin,
saçmalık bu!
umarım en kısa zamanda biter bu saçmalık ...

Ful yaprakları dedi ki...

selhun,

teşekkür ederim :))


sevgiler,

Ful yaprakları dedi ki...

içimden geldiği gibi,

çok teşekkür ederim,

sevgiler,

Ful yaprakları dedi ki...

meyra,

tadımızı tuzumuzu aldılar elimizden..

okuyucu sayımız öyle düştü ki :((

umarım en kısa sürede bu yasağı kaldırırlar..

sevgilerimle,

Ful yaprakları dedi ki...

gksk,

maalesef...
1-2 sene fazla belki de, 6 ay sonrası bile ürkütüyor...

Ful yaprakları dedi ki...

ilhan,

yazmaya devam elbet,

ama okuyanlar azaldıktan sonra, yazan pek çok arkadaş yazamadıktan sonra tadım tuzum kalmadı ki benim :(

Unknown dedi ki...

umut etmeye yazmaya okumaya devam et tatlım ben ınanıyorum ki başarıcaz kapatılmayacak sevgiler...

Fütursuzca dedi ki...

Bu ülkede en saygıdeğer insanların, en başarılı projelerin yolları kesiliyor. Hangi aydının değeri bilindi, hangi mühim insan baştacı edildi ki? Bu konuda her zaman geç kalıyoruz. Canım ülkemin insanları,'birinin/bir şeyin değerini anlamak' konusunda epey yavaş :) ama ben yine de geleceğe umut dolu bakıyorum. Baştan pes etmek, damarlarımda dolaşan asil kana yakışmaz.

yazılarınızı beğenerek takip ediyorum, sizi seviyorum :) kendinize iyi bakın.

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!