Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

23 Mayıs 2011 Pazartesi

"Evliliğe doğru"

Evlenme hazırlıklarının bu kadar zor olduğunu bilmezdim...
Şurada 4 günlük güzel bir tatilim vardı, hava da güzeldi, ama o mis gibi havanın 1 dakika olsun keyfini çıkaramadım.
Koşturdum ve yine koşturdum…
Sağlığım olsun koşturayım tabii ama inanın 1 günün bana yetmediğini düşünüyorum artık. Sadece uykum değil yemek düzenim bile alt üst oldu, bu ara çok kalorili yemeklerle, abur cuburla beslenmeme rağmen kilo verdim.

Akşam 7’den sonra yemek yemeyen ben, akşam 10’da Mc Donalds’ta yemek yerken buluyorum kendimi,çünkü yemek yemeye vaktim olmuyor, olsa da dışarıda alternatif çok az, her yerde ev yemeği yapan mekan yok, o saatte de zaten ya hamburger ya dürüm.En iyisi bir an once eski düzenime kavuşmak..O da evlenince olacak nasılsa.
Gelelim neler yaptığıma, hazırlıklara.

Zamanın giderek azalması insanı biraz strese sokuyor, her şeyin tam ve eksiksiz olması zaten mümkün değil ama yola koymak için bile vakit, emek ve maddiyat gerekiyor.
Malum çeyizleri halletmiştim, eşyaların da büyük kısmını almıştık, evi tutmuştuk.

Yakın zamanda evin tesisat ve elektrik işleri de halledildi, annemle babam sağolsun biz çalıştığımız için onlar koşturdu hep...
Alışverişlerin son bir kaç evresini bitirdim, hiç bitmiyor biliyorum bu alışverişler ama en azından son 2'ye kaldığımı söyleyebilirim!
Yavaş yavaş da beyaz eşyalar ve diğer takımlar gelmeye başladıkça o bomboş mekan birden yaşanılası“ev” olmaya başladı gözümde.
Gelen her eşyayla ve her minik detaylarla daha da sıcak olmaya başladı koridor, mutfak, banyo ve tüm odalar…
Dün de artık dolapları doldurmaya başladık, temizlikle ilgili her türlü malzeme alındı ; detarjanlar, yumuşatıcılar, temizleyiciler, sabunlar ve diğer malzemeler dolaplara yerleştirildi.
Yemek takımları ve mutfakta kulanılacak malzemeler bulaşık makinasında yıkanıp mutfak dolaplarına koyularak kalan koliler eve taşındı, kışlık giysilerimden bavullara doldurup yeni gardroba yerleştirmeye de başladım.

Bir de kendimi aştığım ayakkabı koleksiyonumun bir kısmını götürdüm evime ama dolapların hepsini neredeyse benim ayakkabılarım ve kıyafetlerim kapladı! Sanırım bir dolaba ya da derin bir şifonyere daha ihtiyacımız olacak bunu fark ettik.
Bu arada vakit bulamayacağımı düşünerek, nevresim ve pike takımlarımın hepsini tek tek özenle ütüleyip çekmecelerime yerleştirmiş canım annem, gözlerim doldu, onun kadar düzenli ve tertipli olamam biliyorum ama temizlikte bana öğrettiği gibi hassas olacağım kesin.
Bu hazırlıkların dışında bir de nihayet işlerden fırsat yaratılıp İKEA’ya gidildi, mutfak ve banyo adına saklama çözümlerine başvuruldu, dekoratif eşyalar, mutfak masası,sandalyeleri ve minderleri alındı.

Büyük beyaz bir vazo aldım, içine de mavi, mor ve beyaz çiçekler koydum, duvara da masmavi kelebek çıkartmaları yapıştıracağım,bir de rengarenk tombul kuşlar aldım boncuklarla işlenmiş! Gelen diyecek ki, işte zaten ful'un evi böyle deli dolu, rengarenk olmalıydı,tam ona göre!
Fazla boğmadan, açık renkleri canlı renklerle kombine ederek, mümkün olduğu kadar az ama pratik eşyalı, modern döşenmiş, ferah bir ev yaratma çabasındayım.
Mesela banyoma çok büyük bir dolap koyamıyordum, bir de gereksiz bir çıkıntı vardı dolabı koyacağım köşede, ölçüp biçmiştim, İKEA'da tam oraya göre bir dolap buldum, hem ayakları yerden yüksek, banyada ıslanmaz hem de şimdilik beni idare eder. Beyaz, çekmecelerinde küçük camlar var. Tabii tüm bunları, dolapları seçtik aldık ama yorgunluktan da tansiyonumuz düştü onların uğruna,artık ne zaman kurarız onu bile bilemiyorum.
Bir de çok şirin sepetler var, bir tane aldım, kare, beyaz, hasırdan.İçlerine renk renk çeşitli sabunlar ve minik el havluları koyarak dekore etmeyi düşünüyorum, aynı renk mumlarla da kafamda tasarladığım banyo dekorunu tamamlayacağım.
Mutfak için, yatak odası ve giriş için de düşünceler var kafamda, önemli olan minik bütçelerle, güzel ve farklı ayrıntılar yakalayabilmek öyle değil mi?
Sağlıkla, huzurla, mutlulukla yaşanılacak bir mekan olsun "evimiz" ...

Koşturmacaya devam,
Fazla bir zaman kalmadı düğüne!
Haydi bakalım kolay gelsin Ful'e...


39 yorum:

AskinAy dedi ki...

Canim güzel kosturmalariniz bol allah sikici gün vermesin hep mutlu olun insallah bizde evle mesguluz aynen banyoya ikeadan dolap düsünüyoruz...
Ikea'da bir cok sey bulunabiliyor neyseki aldiklarinda Hayirli ugurlu olsun tatlim...
SEvgiler!!!

aysun dedi ki...

Umarım evinin resimlerini blogunda paylaşırsın çok merak ediyorum...Kolay gelsin bakalım Ful'e :))

Bu arada dikkat et kendine düğün günü dinç olmalısın :))

Ful yaprakları dedi ki...

aşkınAy,

çok teşekkür edeim güzel dileklerine,

banyo dolabı için 3 önerim var,

bauhaus
ikea
koçtaş

:))

kolay gelsin,

öpücükler...

Gizzy dedi ki...

yaa ne tatlı koşturmacalar bir hevesle okudum yazdıklarını!!!umarım çok çok mutlu yıllar geçirirsin evinde canım benimmmm çok kolay gelsin sana ama yemene dikkat et düğün öncesi sağlığına bi şey olmasın:)

tubitos dedi ki...

canım seni de dediğin gibi Sağlıkla, huzurla, mutlulukla yaşanılacak bir mekan olsun eviniz.. herşey gönlüne göre olur inşallah.. kolaylıklar mutluluklar..

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Ful bu kadar çabuk mu???Aaaa çok güzel:)) Bunlar tatlı koşuşturmalar öyle derler:) Tadını çıkartmaya bak bence;)) Kolay gelsin:)

Üfürükten Prenses dedi ki...

Bu yaz evlenen bir sürü blogger var.
Ne güzel düğün fotoğrafları bekliyorum merakla..
Evliliğe büyük anlamlar yüklememiştim ama çok mutlu oldum.
Dilerim sen de çok mutlu olursun.
Gelinliğin nasıl pikiii :))

Meyra dedi ki...

canım yaa okurken ben yoruldum ama sonrası çok hoş kendi yarattığın evde bir fincan kahve eşliğinde sevgiliyle yapılan muhabbet anlatılmaz yaşanır fulcüm:)) bunlar tatlı koşturmacalar, eksik bitmeden düğün sonrası almaya tam hız devam edeceğini hatırlatmak isterim;) hep mutlu ol, o ev sana şans, huzur ve güzel olan ne varsa getirsin canım...

Adsız dedi ki...

Canım aynı hazırlıkları yapan biri olarak ne kadar iyi anlıyorum seni bilemezsin. Hafta sonu daha çok yoruluyorsun di mi :) Neyse geçicek hepsi az daha sabretmek lazım. Herşey gönlünce olsun diliyorum canım, en hayırlıları olsun hakkınızda:)

Kolyekolik dedi ki...

fulcum, çok çok kolay gelsin.. ama olabildiğince tadını çıkar.. bunlar güzel telaşlar :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

yorucu olsa da güzel koşturmalar, tatlı telaşlar bunlar

yaşayan bilir ordan öyle söylemesi kolay değil dediğini duyar gibiyim :)) de ben de aynı koşuşturmayı Kartallar'ın babası kardeşim evleneceği zaman ve geçen sene yeğenim evlenirken ziyadesiyle yapmıştım ondandır bu ahkam kesişim :))

senin için yapabileceğimiz birşey varsa bir kez söylemen yeterli buralardan bile yetişirim ben oralara inan :)
kolay gelsin Fulcüm

Sibelbek dedi ki...

hadi kolay gelsin. mutlu ve huzurlu bir evlilik olsun, eviniz bereketle dolsun! :)))

Leylak Dalı dedi ki...

Kolay gelsin Ful canım, aynısından bizde de var dememe gerek var mı:)) Ben harıl harıl nikah şekeri kurdelesi bağlayıp lavanta kesesi dikiyorum, ellerim uyuştu resmen. Neyse ki bunlar güzel yorgunluklar, önemli olan huzurlu bir ömür sürmeniz. Sevgiyle...

Zeynep'in Evi dedi ki...

Ne güzel koşturmalar..kolay gelsin:)

Robin Goodfellow dedi ki...

aynen aynen , kaldı nikaha 13 gün, her an bir iş ama çok şükür ki biz her şeyimizi tek tek listeye yazdığımız için şu an sadece bazı ıvır kıvırlar kaldı. en kötüsü biz hem çalıştık hem de hiç anne-baba desteği olmaksızın yaptık her şeyi düşün artık. annem zaten kendisi anneanneme baktığından evden çıkamadı ki garibim. en fazla eşyalarımı ve kitaplarımı yıkayıp kolilere koydu. yapılacak şeyler değil de aklımda duran şeyler beni strese sokuyor. o yüzden o maddeleri hemen yapıyorum.
az kaldı azzzz.
bu arada yeni ev falan ne güzel oluyor dimi, evimize bakıyoruz bakıyoruz bayılıyoruz

Ayşe Şakarcan dedi ki...

İnsan yaşarken pek anlamaz ama aslında çok tatlı bir telaştır evlilik, ev hazırlığı:) Kolay gelsin, keyfini çıkar:)

kağıt faresi dedi ki...

şimdiden mutluluklar Ful, umarım herşey dilediğiniz gibi olur. binbir emek harcadığınız evinizde çok ama çok mutlu olun :) ikea, gerçekten işi kolaylaştırıyor, farklı bütçelere göre geniş yelpazede ürünler sunuyor. ama kendi adıma şöyle bir dezavantajı var, orada kendimi kaybediyorum, ihtyacım olmayan şeyleri satın almaya hazırlanırken buluyorum kendimi. durup düşünüyorum, derin bir nefes alıp ihtiyacım olanları alıp hızla kasaya yöneliyorum :)

ASLI dedi ki...

YAZdiklarini okuyunca ben heyecanlandim burda.Tatli kosusturmalar bunlar.Hersey gönlünce olsun.Sevgiler :)

pelinpembesi dedi ki...

Sevgili Ful, bunlar güzel ve keyifli koşturmalar.Yİne de Allah yardımcın olsun.Ama evini,gelinliğini, düğününü , herşeyi merak ediyorum, paylaşacakmısın bizle??

okuryazar naneşekeri dedi ki...

okurken ben yoruldum :) enerjin bol olsun .

sevgiler...

Ful yaprakları dedi ki...

Buket,

gelinliğimi paylaşmak çok zor:)

ama evimdeki detayları ve dekorasyon adına güzellikleri paylaşmaktan keyif alırım :))

hepsi bir tamamlansın, içine girip oturayım hayırlısıyla, fotoğraflarla paylaşacağım :)

sevgiler,

Ful yaprakları dedi ki...

Aslı,

çok teşekkür ederim :)

her şeyi paylaşacağım :))

sevgiler,

Ful yaprakları dedi ki...

@ysun'cum,

fotoğraflar çekip paylaşacağım :))
öncesinde her şey bir yerleşsin, tamamlansın, sonrasında sizlerle paylaşmak beni çok mutlu edecek, hem önerilerinizi de alırım :)

öpücükler!

Ful yaprakları dedi ki...

gizzy'cimm,

çook teşekkürler:))

bir hevesle yapıyorum ama insan çok yoruluyor gerçekten:))

sağlığıma dikkat etmem lazım, bol bol kuşburnu içiyorum, yediklerime dikkat edemesem de ayakta durabilmek için vitamin desteği şart:)

öpücüklerrr!

Ful yaprakları dedi ki...

tubitos,


inşallah canım :)

tüm dileğim bu!

sevgiler,

Ful yaprakları dedi ki...

kirpikteki gözyaşı,

evett canım :))
ben deliyim biraz biliyorum biraz çabuk oldu :))

teşekkür ederim,
öpücüklerrr!

Ful yaprakları dedi ki...

üfürükten prenses,

hayatım boyunca hiç gelnilik modeli düşünmedim desem inanır mısın :)
1 kez bile şöyle olmalı diye geçirmedim içimden,

cici, savaroski taşlarla süslü ince askıları olan,kabarık etekleriyle peri elbisesini andıran, tam benlik bir gelinliğim var:)

öyle kadınsı, kuyruklu, straplez klasik bir şey seçmedim,
belki de paylaşırım blogda bilemiyorum;))

umarım çok mutlu bir evliliğim olur ve her şey yolunda gider..

teşekkür ederim,

öpüyorummm

Ful yaprakları dedi ki...

Meyra'cımm,

canım benim ne güzel dilekler onlar öyle! çook teşekkür ederim.
şöyle sakin, huzurlu ve güzel bir ömür geçiririm inşallah sevdiğim adamla,ailemle..

koşturmacalar yorucu olsa da tatlı ve son demlerde artık her şeyin yoluna girdiğini görmek daha da güzel:))

kocaman öpüyorum,

sevgiler,

Ful yaprakları dedi ki...

Maya,

çok sevindim, demek sen de evleniyorsun, çok mutlu ol dilerim, sağlıklı, keyifli bir evin olsun :))

evet, haftasonları kabus gibi, sabahtan geceye dek koştur, al, taşı, yerleştir modundayı:))

öpüyorum,

sevgiler,

Ful yaprakları dedi ki...

kolyekolik,

teşekkür ederim:))

daha kalan pek çok telaşımı,hazırlıklarımı da paylaşacağım sizinle:))

öpüyorum,

sevgiler,

Ful yaprakları dedi ki...

Aynur'cum,

güzel yürekli, yardımsever Aynur:))çok teşekkür ederim, söylemen, düşünmen yeter..

biliyorum, sanırımben de bir kaç yıl sonra diyeceğim ki "tatlı koşturmalar oluyor":))ama şimdilik yorgunluktan bittiğim dönemdeyim,

her şey yoluna girecek inşallah,

kocaman öpüyorum!!

sevgiler

Ful yaprakları dedi ki...

tibetin annesi,

teşekkür ederim,inşallah :))

öpüyorum kocaman!

Ful yaprakları dedi ki...

leylak dalı'm,

biliyorum biliyorum, çok kolaylıklar diliyorum ama biliyorum ki sen çok beceriklisin, tüm yorgunlukların üstesinden gelirsin:))

sana da bana da kolay gelsin,
inşallah her şey tam istediğimiz gibi yolunda gider:))

öpücüklerr,

sevgiler,

Ful yaprakları dedi ki...

zeynep,

çok teşekkür ederim canım,

sevgiler:)

Ful yaprakları dedi ki...

robin,

evet ya:))insanın evinin olması güzel bir duyguymuş:))

ben hiç ailemden ayrı kalmadım, tatillleri ya da bazı zamanları saymazsak uzun ayrılıklarım olmadı, üniversiteyi de istanbul'da okudum, o yüzden bu durum çok daha farklı geliyor bana.

keyifli, mutlu ve şaşkınım hafiften ;))

eşyalar yerleştikçe bakıyorum ve diyorum ki burası artık bir ev oldu..düşünsene burada yaşayacağım ve tüm detayları kendim hallediyorum.

Yani bir nevi evcilik gibi aslında ya da bilgisayar oyunu gibi, bir ev kuruyorsun ehehe:))

eğlenceli ama yorucu..

sana 13 gün bana 1 ay kaldı...
çok mutlu olmanı diliyorum, çok huzurlu ve keyifli bir evliliğin olur inşallah, her ikimiz içinde diliyorum:))

kocaman öpüyorum,

sevgiler,

Ful yaprakları dedi ki...

Ayşe'cim,

çok teşekkür ederim,

evet yaşarken yorgunluğunu fark ediyorsun ama yine de hep gülüyor yüzüm, başım da dönse tansiyonum da düşse, boynum belim tutuk da olsa, hala elimde bir şeyler karınca gibi götürüyorum evime,
Allah sağlıkla, ağız tadıyla keyfini sürmeyi nasip etsin:))

öpüyorum kocaman.

Ful yaprakları dedi ki...

soluk,

aslında ikea, koçtaş, bauhaus gibi yerleri gezmeyi sevmezdim eskiden, derdim ki neden gezeyim kendime bir şey alamıyorum ki , odanı bir şekilde dekore ediyorsun bitiyor:)

şimdi durum farklı, insan gez gez bitiremiyor:))

kendini kaybediyorsun evet, ama irademi güçlü tutmaya çalışıyorum :))

listenin dışına taşmadım şimdilik umarım hep böyle gider:))

güzel dileklerine ise çoook teşekür ederim canım benim,

kocaman öpüyorum!!

La Loba dedi ki...

Zor işler biliriiiim. Eksikler hiç bitmez ama koşuşturması bile güzel :) Kolay gelsin.

Sehrin Dansi dedi ki...

bir an sanki ben yazmışım dediklerini gibi geldi :) ben de yanı şeilde şu 4 günlük tatilde koşuşturdum durdum, o kadar cok yoruluyorum ki artık insanları ikna etmeye, konuşmaya mecalim kalmadı. :) benim de bayağı az kaldı.
Çok kolaylar gelsin hepimize .
Tuğçe
www.sehrindansi.com

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!