Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

8 Haziran 2011 Çarşamba

"Yeşilçam filmleri"



Bir ay önce sevgili kirazlı sakız beni mimlemişti.

Mimin Konusu: Her seferinde izlemekten zevk aldığınız, vazgeçemediğiniz Yeşilçam yapıtı hangisidir?

Özellikle kış aylarında, üzerimizde pijamalarımız, elimizde sıcacık kahvemiz, koltuğa gömülmüş bir şekilde keyifle ya da gözlerimiz dolarak bazen de o dönemlere imrenerek defalarca izlediğimiz sıcacık, masum, keyifli,samimi Yeşilçam filmleri..


Bu filmler sayesinde unuttuğumuz değerleri, taze komşuluk ilişkilerini, iyi niyeti, yardımseverliği, birlik beraberliği, sabrı, dürüstlüğü ve bu erdemlerin var olduğu hayatların ne kadar huzurlu olduğunu gözlemleyebiliriz..


Hem ders almak, hem gülümsemek, hem hüzünlenmek, hem de güzel vakit geçirmek için seçtiğim 5 iyi Yeşilçam filmi:


İki inatçı turşucunun macerasını anlatan,Adile Naşit'e bayıldığımız"Neşeli Günler",


Vecihi karakteriyle Şener Şen'e hayranlığımızı artıran "Gülen Gözler",


Yaşar Usta karakteriyle gönlümüze taht kuran Münir Özkul'un adeta ezberlediğimiz manifestosuyla zengin ve acımasız fabrikatör baba karakterine verdiği hayat dersiyle unutulmaz bir başyapıt olan "Bizim Aile",


Kemal Sunal'dan klasikleşen ve her seferinde "hakim amca beni babamdan ayırma sözleriyle" gözlerimizi doldurmayı başaran "Garip" ,


Şener Şen'in yine kendine hayran bıraktığı, toplumun açlığını ve insanların para karşısındaki ikiyüzlülüğünü muhteşem bir şekilde gözler önüne seren "Milyarder".


Bu filmleri izlerken müziklerinin de en az filmler kadar kült olduğu gerçeğini yadsımamak lazım.


Ayrıca Sadri Alışık ve Fatma Girk'in bizleri hüzünlendirdiği "Menekşe Gözleri", Emel Sayın'ın neşeyle izlenilesi "Mavi Boncuk" filmini de unutmadan eklemeliyim..


Elinizde dvd'leri varsa vakit kaybetmeyin sakın, hele bir de evdeyseniz bugün şöyle güzel bir kahvaltı eşliğinde "Neşeli Günler" ne iyi gider..


İyi seyirler :)


15 yorum:

Unknown dedi ki...

Neşeli günlerin hastasıyım...Nasıl keyifli bir filmdir o anlatamam...Ay feci halde izleyesim geldi :))

aysun dedi ki...

Neşeli günler benimde favorilerim arasındadır.Saydığın oyuncuların hepsi birbirinden değerli.Şuan böyle güzel bize hayattan bişeyler katan filmler yok diyebilirim.

Emekleri ödenmeyecek insanlar hepside Adile Naşite hayranlığım sonsuz çok isterdim ellerinden yanaklarından öpmek özlemle anıyorum kendisini :))

JAMES WHITE dedi ki...

'Tosun Paşa'nın DVD'si var bende. Ne kadar izlersem izleyeyim hala ilk gün güldüğüm kadar çok gülüyorum. Harika bir dönemdi bu filmlerin çekildiği zamanlar. :)

Ful yaprakları dedi ki...

içimizdeki karnaval,

benim de:))abuk subuk diziler yüzünden tv izlemiyorum ne kadar zamandır, akşam işim olmasa bi dvd keyfi yapacaktım,yarın artık :))

Ful yaprakları dedi ki...

@ysun,

uykudan önceyi bilirsin değil mi?
adile abla kuzucuklarım derdi bize
mışıl mışıl uyuduk masallar eşliğinde, şimdikiler msn de sohbet ediyor gece 2'ye kadar:(

Ful yaprakları dedi ki...

Cem,

Tosun paşa, gulyabani ve şekerpare'yi nasıl unutmuşum:))
harika filmler ve harika dönemlerdi dediğin gibi :))

Adsız dedi ki...

Yeşilçamın var bi' tılsımı...

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Merhabalar;

Gerçekten yeşilçam filmleri hayatımın vazgeçilmezleri olmuştur hep. Ofisimdeki panomda bu fotoğraf asılı duruyor herkes görünce çok şaşırıyor ne alaka diye. Ama ben öyle benimsemişim ki onları ailem gibi bakınca mutlu oluyorum adeta..Yazdığın o filmleri ara ara izlemek gibisi yok. Ve sanırım 80 yaşına da gelsem hala izleyeceğim.Bir de tosun paşa'yı çok ama çok severim TV de varsa başka birşey izlemek istemem:):):).Kocaman sevgiler

aysun dedi ki...

Bilmezmiyim full :)))

Meyra dedi ki...

halâ izleyip halâ gülebiliyorum canım bu kadronun filmlerine,demekki gerçek emek gerçek ustalık oyunculuk buymuş:)) Adile ablamızın o müthiş kahkahaları,Şener Şenin kadın kılığında oynamaları ne hoş ne vazgeçilmezmiş hakikaten :)))

beenmaya dedi ki...

geçenlerde yeniden seyrettik "neşeli günler"i ne keyifli ne güzeldi :))

Ful yaprakları dedi ki...

K.C.S.,

kesinlikle!


Tuğba'nın Dünyası,

bir sihir var o filmlerde, defalarca izleyip de bıkmadan usanmadan keyifleniyoruz:))
sanki aileden biri gibiler, aslında resimlerini asman pek güzel, çünkü o saflığı,temizliği,iyiliği simgeliyor her an onları görmek :)
güzel günlermiş..güzel filmlermiş...

@ysun'cum,

:)))


Meyra'cım


kadro o kadar müthiş ki, oyun değil sanki gerçek hayattan bir kesit izliyoruz, rol yapmıyorlar,gerçekten onlar bir aile gibi:)) belki de o yüzden bu kadar çok seviyoruz:))
o kadrodaki kaç kişinin yerine birileri yetişti? çok iyi oyuncularımız var ama çoüğu tiyatroda, duayenlere ise maalesef sahip çıkılmıyor.
eskileri izlemeye devam :))

maya'cım,

neşeli günleri epeydir izleyemedim en kısa zamanda izlemeli :))moral dopingi yapmalı :)

dalgaizleri dedi ki...

İzlemeyelim hadi sadece isimlerini sırayla yazalım. "Neşeli Günler , Gülen Gözler , Bizim Aile " isimleri bile yetiyor değil mi ?

Her seferinde turşu çekiyor canım...

Vecihi :))

Ne güzel oldu bu akşam akşam ...

mefisto dedi ki...

rastladığım zaman bayıla bayıla izliyorum ben hepsini. hiç sıkılmadan.. bi de "şimdi neden aynı tadı alamıyorum ki türk filmlerinden?" diye hayıflanıyorum. yani evet, şimdikilerin -özellikle son dönem filmlerin- tadı bir başka, ama hiçbirini bunların yerine koyamıyorum nedense..

AskinAy dedi ki...

ne güzeldi bu filmler!!
gecenlerde yine sev kardesim adli filmi koymuslardi,ne eglenceli...

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!