Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

10 Ağustos 2011 Çarşamba

"S.O.S."


Herkesin hayatta şanslı olduğu konular vardır.
Kiminin işte, kiminin aşkta, kiminin sağlıkta şansı boldur…
Çok şükür genel anlamda şanslı olduğumu söyleyebilirim ama konu iş olunca üzülerek aynı şeyi söyleyemiyorum.

Üniversiteden dereceyle mezun olduğumdan beri sürekli çalıştım, sadece 1 sene rahatsızlık ve tedavi süreci nedeniyle zorunlu olarak işten uzak kaldım o kadar.
Bugüne kadar çalıştığım bu süre zarfında hep düşük maaşlara talim ettim, tutulmayan vaadlere maruz kaldım,sene sonunda zam alma umuduyla –sonradan fark ettiğim üzere oldukça “gereksiz”- yüksek performans gösterdim, işimi çok iyi yaptığımı fark eden amirlerim düzenli olarak kanımı emdiler, üst üste farklı işler yüklendi sırtıma, ağarlıkları altında ezildim, büzüldüm, kurudum…

Geçtiğimiz aylarda burada da okuduğunuz üzere, yaşadığım bu zorlu şartlara dur diyecek daha iyice bir teklifle farklı bir yerde çalışmaya başladım "herşeyin güzel olacağını umarak".

Kurumda çalışanların söylediğine göre önceki senelerde çok iyi bir yönetici varmış, senelerdir gelen herkes rahat ve iyiymiş..Herkesin keyfi yerindeymiş. Oradan ve onun yerine gelen adam ise kök söktüren cinsten biri diyorlardı,bende karşılaştım ne yazık ki..

Neden canımdan bezmek durumunda bırakıldığımı bilemiyorum. Yine anlamsız detaylara kafa yoran, karşısındakini dinlemeyen, lafla peynir gemisini yürüttüğüne inanan, ruhsal çöküntüsünü başkalarının üzerinde diriltmeye çabalayan insanlarla muhattab oluyorum ? Bu iş hayatım boyunca hep böyle oldu ve olmasını istemiyorum artık…Böyle insanlara ve durumlara ihtiyacım yok benim!

En nefret ettiğim davranışlardan biri, siz bir şey açıklamaya çalıştığınızda ya da anlattığınızda sizi anlamak istemediği için dinlemeyen ve papağan gibi her türlü açıklamaya karşı size yine aynı şeyi söyleyen insanların tutumudur. Ne anlatırsanız anlatın, o sadece kendi anlatacağına sıra gelsin diye sizi dinlermiş gibi görünür ve siz boşuna kürek çekersiniz, onca çabaya,uğraşa rağmen hala kıyıda öylece beklediğinizi görürsünüz ya, ben bu aralar aynen bunu yaşıyorum işte!

Bana her konuda destek vereceğini söyleyen biri, başıma bir şey geldiğinde geri adım atarsa bundan da son derece rahatsız olurum. Sözler verilmek için değil, tutulmak içindir. Ama sanırım iş hayatı söz konusu olduğunda bu durum tamamen değişiyor. Sözler hiyerarşik yapıya göre unutuluyor, dağ gibi iş yığınının arasında bir anda dımdızlak ortada bırakılıyorsunuz...

S.O.S. veriyorum S.O.S.
Umarım birileri beni kısa sürede kurtarır!




22 yorum:

Unknown dedi ki...

yemin ederim bütün yöneticileri psikopatlardsan seçiyorlar...hepsinin canı cehenneme..umursama bence..ne yaparsan yap farketmez çünkü..

Nil dedi ki...

Geçen ay zam bekliyorduk. Sonuç şirketin durumundan bihabermişiz nasıl zam beklermişiz. Yemek ücretlerimiz zaten cebimizden karşılanıyor. Artık benim de canımı sıkmaya başladı bu iş durumları. Hele de patrondan çok patronculuk yapanlardan. Asla tahammül edemiyorum. İşe de kerhen gidip geliyorum. İnşallah bir mucize olur. Yoksa ben daha çok gidip gelirim.

Ful yaprakları dedi ki...

öz'üm,

bence de, ne yaparsak yapalım hiç fark etmiyor.
onlar nasıl istiyorsa öyle sonuçlanıyor çünkü her şey...

Ful yaprakları dedi ki...

Nilhan - Küçük Mucizem ,

sanırım mucizelere inanmaktan başka çaremiz yok :))

beenmaya dedi ki...

4.5senedir aynı şirkette çalışan ve tam 4yönetici değiştirmiş olan biriyim ben. ve neyi farkettim biliyor musun değişen bir şey yok aslında sadece o koltuğa oturup hiçbir şey yapmayan insanların adı ve fiziksel görüntüleri değişiyor hepsi bu!

Ful yaprakları dedi ki...

koltuğa kim oturursa bir haller oluyor bu nedir ya :((

aysun dedi ki...

Ful emin ol yalnız değilsin bende senden farklı durumda değilim.

...ve bence bu durum bu düzen devam ettikçe değişmeyecek.

Kanımızı eme eme büyüyüyor bunlar öyle yönetici patron matron oluyorlar.

Bunun tek çağresi sesimizi çıkarmamız ama o da bu şartlarda bizi ekmeğimizden etmekten yada sen teröristsin denmesinden başka bi halta yaramıyo...ne desem boş.

İçi geçmiş artık patronunu vampirella gibi gören masum işçi kızın biriyim ben.

AsOrTiK dedi ki...

nasıl bir yaraya parmak basmışsınız böye:( patron veya yönetici deyince biraz durup düşünmek gerekiyor. değişen birşey yok, birçok insanın yaşadığını siz de yaşıyorsunuz demek ki, üzüldüm. umarım sizi incitmeyecek birileriyle çalışma ortamınız olur bir gün!!!
size bu konuda bol şans diliyorum.
sevgiler

Unknown dedi ki...

Fazla ince,fazla çalışkan,fazla dürüst olmak yaramıyor malesef kimseye!Olmamak mı gerek acaba?Ama o zaman da kişinin kendisi nasıl mutlu olacak?
Umarım bundan sonra çok daha iyi insanlarla çok daha iyi işlerde çalışma imkanı bulursun:)
Üzme kendini...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Can sıkıcı durumlar bunlar,işyerindeki içsel huzur çok önemli günün büyük bir kısmını işte geçiriyoruz neticede, gel gör ki karşına çıkıyor bir dengesiz başlıyorsun uğraşmaya...:((

Unknown dedi ki...

Zor durum Ful'um zor, özel sektör de işler farklı ilerliyor ne yazık ki..hele ki Türkiye'de ,,sözünü tutan firma duymadım daha ...
İnşallah işler lehinde değişir ve mutluluk iş hayatına da yansır..Ancak dua edebiliyorum , keşke elimden bir şey gelebilseydi,öpüyorum canım :)

FFatiHH dedi ki...

bazen düşünüyorum da "patronlar" çok gereksiz. Niye varlar ki. İnsan kendi işinin bile patronu olmamalı.

Adsız dedi ki...

Şu söyleyeceklerine kitlenip sıranın kendisine gelmesini beklerken sizi dinliyormuş gibi gözüken tipler gerçekten katlanılır gibi değil.Ama şu oturulan koltuklarda birşey olduğu kesin! Meclistekileri görüyoruz işte, normal hayatta iki lafı bir araya getiremeyecek ne tipler var aralarında, koltuğa sıkı sıkı sarılmış duruyorlar öylece.

Meyra dedi ki...

tipik yönetici egolarıyla iş yaptıklarını sanan yıpranmış yorulmuş beyinler işte ful'cum..Bunların hepsi böyle inanki nadiren farklı ve düzgün olanı çıkıyor.Sen olanla yetin ama kafanı takma boşver su akar yolunu buur nasılsa..

Ful yaprakları dedi ki...

@ysun'cum,

hayatımız böyle geçmez umarım :((((
bıktım ben çünkü bu vampirlerden!

Ful yaprakları dedi ki...

asortik,

iyi dileklerine çook teşekkür ederim, umarım artık iş hayatında iyi insanlarla karşılaşacağım günleri de göreceğim!

sevgiler

Ful yaprakları dedi ki...

kitap kurduyum ben,

inşallah.
olumlu düşünmeye çalışıyorum :))
öpücükler gönderiyorum, teşekkür ederim güzel dileklerine.

Ful yaprakları dedi ki...

içimden geldiği gibi,

ah ahh iyi bir iş istiyorum artık ben :))

Ful yaprakları dedi ki...

içimizdeki karnaval,

sen güzel dileklerini ve iyi dualarıı etsik etme yeter canım benim :))

öpüyorum kocamannn!

Ful yaprakları dedi ki...

kısaca fd,

bende çok gereksiz buluyorum.
o konuma gelen herkes sapıtıveriyor :))

Ful yaprakları dedi ki...

ozgurtamsen,

o koltuklara sarıldıkları zaman akıllarına başka hiç bir şey gelmiyor hırslarından başka :((

Ful yaprakları dedi ki...

meyra'cım,

evet umursamıyorum artık hiç birini :)
kırıldım ama bu zaten midemde kendini gösteriyor şu an ve sağlığımdan olmaktansa boşvermeyi tercih ediyorum :))

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!