Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

13 Nisan 2009 Pazartesi

"Nev-i şahsına münhasır bir grup : SAKİN"


-SAKİN-

1999 yılında gitar ve vokalde Onur Özdemir ile Özdemir Dereli tarafından kurulan SAKİN; davulda Çağrı Küçükyıldız’ın katılımıyla ilk beste çalışmalarına başladı.2000 yılında gruba Cenker Kökten dahil oldu ve davul Emre Yıldız'a devredildi.Bu kadroyla Boğaziçi Üniversitesi'nde bir çok konser veren grubun kadrosu 2001 yılında Emre Yıldız'ın ayrılıp Spner Özışık'ın katılmasıyla şu anki halini aldı.
Sakin 2002,2003,2004 yıllarında çeşitli festival ve üniversite konserleri başta olmak üzere alternatif bir çok mekanda sahne almaya, bir yandan da beste çalışmalarını yapmaya devam etti.
2005 grup için son düzeltmeler yılıydı, hazırlık aşaması tamamlandı ve demo kayıtları yapıldı.
Demo şarkıların oldukça beğenilmesiyle birlikte SAKİN, 2006 yılında bir çok mekan ve konserin aranılan ismi durumuna geldi.
Nihayetinde 7 Mart 2008'te ilk albüm "Hayat" Rakun Müzik etiketiyle dinleyicilerle buluştu. Albümün ilk videosu ve ilk lanse edilen şarkısı "Denek Hayatım", Pamukova'da gerçekleşen hızlı tren faciası ve bununla ilintili olarak 'hayatı denek gibi yaşama' fikrinden yola çıkılarak yazıldı.
Kişisel fikrimce uzun yıllardır dinlediğim en iyi Türkçe alternatif albüm olduğunu söyleyebilim ki- şarkılar, özellikle sözlerinin derinliği ve melodik alt yapısının zenginliğiyle diğer albümlerden belirgin bir şekilde ayrılıyor.

Tüm söz ve müziklerin grup üyelerine ait olduğu albümdeki kilit cümleler:

Kor Bir Ay: "İndirdim yetişkinliğimi oyun alanına."
Ikarus Başarsa: "Tekil hayatlar da bir gün devrim yapar ya!"
Laleler Beyaz: "Söz durdu, artık sen ve ben ve uçsuz zamanım."
Bir Ses: "Sen küçük kız bize alkış tut, hayat batırırken.."
Edepsiz Komedya: "Seni sorana her yanım derim ve dahasını da eklerim ellerini uzat ki dokunsun parmaklarım."
Bu Defa:"Bir defa kalsam yanında, hayat güzel hikayemde kalınca"
Denek Hayatım: "Ağladık, ağlaştık dünyaları kopardık farkındayız bugün, sonrası hep aydınlık sebepsiz ve sonuçsuz denek hayatım.."
Yağmur Güncesi: "Sıkıştım; sen hala ilerlet istif insanları,duraklar yüzbinlerce boğaz boyunca..."
Kırmızı Oda: "Bir kırmızı oda düşleYerde uzanmış, duvarda isimsiz yıldız nasıl yaşlanmış."
Dönsün: "Yazıldığım tarih yutar beni, anlar mısın?"
Sentetik Sezar: "Bir oda var hem ufacık hem gözü görmez,her yerine bağ dolanır sürünürken,dur dokunma! cismin bulaştırır,bir odam var hiç görmediğin."

11 şarkıdan oluşan albümde önümüzdeki günlerde çekilmesi beklenen 3.klip şarkısı "laleler beyaz" olacak şeklinde bir duyum aldım.
Baştan sona defalarca dönen, her melodisi ezberimde kalan,canlı performanslarını fazlasıyla iyi bulduğum SAKİN'i Türkiye'de "kendine özgü" ve "söz yazmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatan" albümler duymaya genelde hasret kulaklara öneriyorum,pasınız silinsin:)

3 yorum:

defne dedi ki...

özellikle edepsiz komedya çok güzel bir şarkı.
sakin, kendi halinde bir grup..

Ful yaprakları dedi ki...

evet o şarkıyla içimi ferahlatıyorlar:)

Sincell dedi ki...

küçük prens,bizim değil,boşverenzi..
dinlemekten keyif aldığım süper ötesi albüm dışı şarkılar.yirim ben bu Sakinleri.

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!