Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

21 Şubat 2011 Pazartesi

"Fesatlık"



Bazı insanlar vardır, hüznünüzü ya da sorunlarını paylaştıkları gibi mutluluğunuzu da paylaşırlar. Sizi önemserler, mutluluğunuzla mutlu olurlar...

Malumunuz sözlendikten sonra epey insanla konuştum, tebrik telefonları, tebrik mesajları aldım, hayırlı olsun ziyaretlerine gelenler oldu. İnsanların ses tonundan, konuşmalarındaki içtenlikten, gözlerimin içine bakmalarından ne kadar mutlu oldukları, sevincimi paylaştıklarını anlamak hiç de zor olmuyor şüphesiz..
Ama fesat ve kıskanç düşünceleri de anlamam bir o kadar kolay inanın bana, hele samimiyetsizliği anlamak...

Ailemin yakınlarında olan,kan bağımızın olmadığı ama arkadaşlık seviyesinde görüşmek durumunda kaldığımız birileri hayırlı olsuna gelmek istedi, onları görmek istemediğim için, canımı sıkacaklarını bildiğim için evde bulunmak istemesem de maalesef karşılaşmak durumunda kaldım.

Bir insan sözlendiğinde ona ne dersiniz?

a.Mutluluklar, tebrikler
b.İyilikler ve güzellikler
c.Kişiyi merak edip bir kaç soru sorulabilir.
d.Nerede tanıştınız vs..
e.Hepsi

Bu kişiler için bu seçeneklerin hiç biri geçerli değil ne yazık ki...
Bana sordukları ilk soru şu oldu : Pırlanta yüzükle mi evlenme teklif etti?
Ve diğer sorular...Nişanda ne takacaklar? Düğünce ne takacaklar? Alyansın nasıl? Ne kadar kazanıyor? İyi mi kazancı? Ve ailesinin şekilleri, biçimleri, tipleriyle ilgili içimi bayıltan, canımdan bezdirten diğer pek çok soru...

Kendileri şöyle yaparmış, böyle yaparmış, ince eler sık dokurmuş, vs vs..
Sanki ben 20 yaşında önüme ilk çıkan erkekle evleniyormuşum gibi..29 yaşında genç bir kadının kendi hayatını devam ettireceği erkeği seçerken bu sorulara bakarak mı değerlendirme yapacağını zannediyorlar acaba?
Maddiyat bir yere kadar önemlidir ve benim düşüneceğim bir konudur, ne taktıkları ve takacaklarına gelince, maddi durumu çok çok iyi olan bir insanın bunu sorması ve adeta bana takılanlarda gözlerinin kaldığını hissettirmeleri de acınası bir durum olsa gerek.

Bazı insanlar hayatın anlamını keşfeder, ama 30 yaşında ama 50 yaşında ama 70 yaşında...
Bazıları ise hep arar durur, başkalarını incitmek, onları kıskanmak, varyemez olmakla bir yere geleceklerini sanır, her şeyi saklar, üzerini örter, paylaşmaz.Üstelik paylaşmadığı gibi sizinkinde de gözü kalır ve hayatlarını bu şekilde geçirip giderler.

Sorarım onlara bugüne kadar ne yaşadınız?
Nereleri gezdiniz Dünya üzerinde?
Kimseyi umursamadan,kendinizi kasmadan, etrafınızfakilerle onun saçı bunun elbisesi diye alay etmeden, rahatça vakit geçirebildiniz mi?
Öldüğünüzde cenazenize kaç kişi gelip, arkanızdan çok iyi insandı diyecek?
Sizi mutlu ve iyi hatırlayacak kaç kişi olacak?
Kaç insan size yaptığınız iyilik için dua etti bugüne dek?
Kaç insanın zor anında ona yardım ederek duasını alıp mutluluğunuz paylaştınız ve bunu anlatmayarak sadece sizin aranızda kalmasını sağlayarak onları rencide etmediniz?
Sizi mutlu gününde gerçekten yanında görmek isteyen kaç kişi var?
Sözlerinizle yaralamadığınız, canını sıkmadığınız, hayatlarını didikleyerek üzdüğünüz kaç insan var acaba?
Valeler arabanızın kapısını açıyor, lüks mağazalar sizi kapılarda karşılıyor, villalarda oturuyorsunuz.

Peki sizi seven kimse var mı? Karşılıksız, içten, yürekten...

Bir kişi, tek bir kişi bile olduğunu sanmıyorum.
Maddeselliğe değer veren tüm bu insanlara üzülüyorum, hayatın önemini ve güzelliğini keşfedemeden dünya üzerinde sadece vakit geçiriyorlar,
Sadece maddeselliğe takılıp, tüm güzellikleri ve insanı insan yapan merhameti, paylaşmayı, içtenliği, güleryüzü, yardımlaşmayı pencerelerinin dışında tutan insanlar yaşadım demesinler lütfen.
Böyle bir zihniyete sahip olup da nefes almak, “yaşamak” değildir bence...









14 yorum:

Gizzy dedi ki...

canımm öncelikle tebrik ederim mutluluklar!!!daha sonra yazdıklarına gelicek olursak ne güzel yazmışsın yaa sana tümüyle katılıyorum ama artık çoğu insan maddiyata önem verip ona göre yaşamaya başlamış halde o yüzden insanlardan heran herşeyi bekler hale geldik...

Ayca Karaoglan dedi ki...

Onların gerçek mutlulukları yok, Ful'cüm. Bu nedenle soruları çoğaltarak sadece canımızı sıkar ve beynimizdeki çekmeceleri gereksiz yere tıka basa doldururuz.

Kafanı hiç yorma böyle insanlara. Sizin için çok güzel planları düşünmelisin. Çünkü o güzelliklerin hepsini hak ediyorsun :)

Öpüyorum seni, güzel bir hafta diliyorum fıstığım :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

çok haklısın Fulcüm
çok var bu tiplerden
ama boşver, sıkma canını
sonuç olarak herkes kendisi için en iyi olanı bilir ve yine herkes en iyiyi, en güzeli yaşamak için çabalar
fesatlık diz boyu maalesef
sen tadını çıkarmaya bak, onlar da vakitlerini boşa geçirmeye devam etsinler

terar kutluyor, sağlıkla, mutlulukla ve huzurla tamamına erdirsin diyorum Yüce Rabbim

sevgiyle...

La Loba dedi ki...

Canım hata yapmışsın. Son dakikaya kadar böyle şeylerin söylenmemesinden yanayim. Davetiyeni gördüklerinde anlasınlar evleneceğini :)
Ben negatif enerjiye inandığım için çok korkarım böyle şeylerden. Belki Batıl İnanç ama olsun yine de korun sen bunlardan.
Bir kez daha mutluluklar dilerim size :)

Meyra dedi ki...

canım tebrik ederim seni ilk olarak..bu tip insanları evlendikten sonra atağa geçmiş olarak bulacaksın karşında ben yaşadım taze taze lügatlarında hiç iyi kelime olmaz eleştirirler, yererler,saçmalarlar ancak.evlenirsin çocuk yapmazsın aaa bak mutlu değilsin demekki ondan yapmıyosun diyecek kadar fütursuzlardır.boşver sen geç onların içi içini yiyip dursun mutluluğunla...

Adsız dedi ki...

canım güzel ve cok ince duyarlı kendi düşüncelerini yazmışın haklısın.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.sevgi ve muhabbet olsun.insanlarımız cok düşüncesiz ve gayet maddiyatcı düşüncelerde bogulmuş gitmiş.insan herkesi kendi gibi görürmüş.demekki dünyaları bu sen yoluna ve güzel düşüncelerinle devam et sevgilerimle muhabbetle kalın.selinka

Ful yaprakları dedi ki...

gizzy'cim,
çok teşekkür ederim :)))
maddiyata önem vermek ve bencillik aldı başını gidiyor, sanırım çağın hastalığı :((

Ful yaprakları dedi ki...

ayça'cımm,

çok teşekkür ederim, içten, güzel dileklerine :)

onlar acınacak haldeler ne yazık ki :(( batmış durumdalar ama farkında değilller, bizden uzak olsun yeter:))

öpüyorum kocaman!!!

Ful yaprakları dedi ki...

aynur'cum,
çook teşekkür ederim :))
sağlıklı,mutlu bir hayatı sürdürebilmek için bütün çabamız:))))

öpüyorum!!

Ful yaprakları dedi ki...

la loba:)

ama duyuyorlar, ful sözlenmiş, ister istemez birilerinden kulağına gidiyor:( böyle bir durumu saklamak çok zor inan, ama dua ediyorum bir şey olsa da nişanıma ve düğünüme gelemesin o kişiler diye :)))

Ful yaprakları dedi ki...

meyra'cım,

haklısın, o insanlar hep memnuniyuetsiz olurlar,
sürekli konuşurlar..bardağın boş tarafını görenle işim olmaz:((

güzel dileklerine çok teşekkür ederim :))

sevgilerimle,

Ful yaprakları dedi ki...

selinka,
içten dileklerinize çok teşekkür ederim, maddiyatçı ve bencil insanları uzak tutalım hayatımızdan :))
negatif enerjilerinin esiri olmayalım :))

sevgiler:)

Unknown dedi ki...

çok haklısın vallahı katılıyorum sonuna kadar ...bırde okulda mı tanıstılar yoksa gorucu mu allahım nasıl hılt oluyorum herkese hesabını vermek zorundamıyız allah askına ...neyse cok haklısın yanı ve sana cok cok mutluluklar dılıyorum takılma o ınsanlara sevgıler canım...

Sonyaprak dedi ki...

Fesatlar, Bu düşündüklerimize acıyarak bakıyorlar. bilmiyorlar asıl acınılasının kendileri olduğunu

sevgiler

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!