Fotoğrafım
Türkiye
Bir zamanlar ful yaprakları adında bir çiçek kız vardı.Saçları tuhaftı.Bir tutamı domates kırmızısı,perçemleri havuç rengi,kalanlarsa ahududu şerbeti gibi kızıldı.Pembe gözlükleriyle dünyayı ve insanları koşulsuz sevmeye kararlıydı ama gerçekleri görmesi zaman almadı.Canını yakanlardan kurtulmayı denedi, doğrulup toparlandı,gözyaşlarını sildi ve aynaya baktı. Gülümseyerek kendine bir söz verdi.Çiçek kızın hayattaki serüveni her daim taptaze ve rengarenk olacaktı... İletişim : fulyapraklari@hotmail.com

değer verenler

10 Ekim 2011 Pazartesi

"Yeni şeyler söylemek lazım"

Anneannemin durumu pek iyi değil, bulunduğu hastaneden çıkardık ve başka bir hastaneye yatırdık. Durumunu gördükçe içim cız ediyor, mümkün olduğunca onun yanında olup ona yardım etmek, onunla vakit geçirmek istiyorum.

Diğer akrabam ise 4.evreye devam ediyor, ağrıları arttı, yürüme güçlüğü çekiyor.
Ailede hastalık olduğunda herkes bir yerlere dağılıyor, yüzler endişeli, asık, mutsuz.
İnsanlar hastanelerde, acillerde sabahlamaktan yorgun düşmüş, sabırsız, umutsuz.

Tüm bunlara yakinen tanık olup metin olmaya çalışırken mesaimle ilgili görüşmeyi nihayet bu sabah gerçekleştirmenin verdiği rahatlık var üzerimde.
Aslında rahatlık sayılmaz, berbat bir görüşmeydi ama en azından belirsizliklerim bitti ve ne yazık ki yine haklı çıktım.

Görüşmede benim yöneticim ve diğer büyük yönetici kadın vardı. Bir an kadınının masasının altından bir sopa çıkarıp beni döveceğini zannettim.
Bana verdikleri ek görevleri kabul edemeyeceğimi, üniversitede ihtisas alanımın bu olmadığını, böylesi bir göreve fazla geleceğimi, lisanım olduğunu ve iyi bir kariyerim olduğunu,üstelik haftasonları gelip de bu işi yapmamın mümkün olamayacağını, iş anlaşmamın böyle olmadığını söyledim.

Kadına bügune kadar kimse "hayır" dememiş sanırsam, bu yüzden çok sinirlendi, ne yapacağını şaşırdı,morardı, gözlerinden alevler fışkırdı adeta.
Yüzüme söyleyemediği "sen bana nasıl hayır dersin ha?" cümlesini, mimikleriyle ve hareketleriyle belli etti.
Üstelik bunu ben öyle davranıyormuşum gibi lanse ettirerek..Yani bana "siz çok gerginsiniz, yüzünüz asık, enerjiniz düşük..böyle değildiniz, eski siz değilsiniz" diyerek aslında kendini tarif ederek, öfkesini ve hırsını kustu,kustu,kustu.

Bir kaplan gibi üzerime atlayacağını düşündüm ya da uçan tekme savuracağını..
Beni üzmek için hakarete kadar götürdü işi, çok sert, çok ağır, sanki ruhu şırıngayla çekilmiş boş bir bedende konuşuyormuş gibi keskince konuştu. Ezdi beni, daha doğrusu ezdiğini zannetti.

Benden daha iyi çalışırmış herkes isteseymiş, utanmadan bunu bile söyledi. Ona 2 haftada 2 kilo verdiğimi, reflümün azdığını, hayatımın hastane ziyaretleriyle geçtiğini, doğru dürüst yemek yeme isteğimin bile olmadığını söyleyemedim tabii. Söylesem de umrunda olur muydu ki?
En son son kararımı sordu, ben yine hayır deyince, "artık çıkın siz, departmanınız boş kalmasın diyerek", kendinden beklenen "defol" kabalığında bir lafı kibarlaştırarak beni şaşırttı.

Allahından bulsun dedim.

Bu kadar katı ve ruhsuz, karşısındaki ona hayır dedi diye aşağılayan bir insanla aynı oksijeni solumak bile başlı başına bir felaket.
Beni işten atacakmış gibi konuştu, atsın..o atana kadar buradayım ben.Tazminatım ne kadardır bilemiyorum ama versin ve atsın.

Allah her şeyi görüyor, bana ve diğerlerine bu yaptıklarını, bu hor görmeyi, koltuğunun sarhoşluğunu er ya da geç bir şekilde hayattan ders olarak alacağını düşünüyorum.
İnsanlar olarak her şeye sahip olabiliriz, milyarlaca dolarlık servetimiz, malımız mülkümüz, güzelliğimiz yada yakışıklılığımız olabilir ama sağlık olmayınca neye yarar?

Koskoca apple'ın yaratıcısı 56 yaşında pankreas kanserine yenik düşebiliyor ve tedavi olup hayatına devam edemiyorsa yarının garantisi yoksa bu kadar ezmenin, bağırmanın,kalp kırmanın ne hükmü vardır Dünyada sorarım onlara?
İster çıkarsınlar işimden ister çıkarmasınlar, ben yolumda yürümeye devam ediyorum.
Hayır diyebildiğim için, dik durduğum için de çok mutluyum,kendimle de gurur duyuyorum.

Tatlı dille söylenseydi eğer belki bir kaç hafta idare edebilirdim, eğer adam yerine konduğumu görseydim yapabilirdim, güleryüz ve iyi niyet görseydim yardım edebilirdim..ama şu an şu durumda hiç bir şekilde benden iyilik beklemesinler.

Ben sevdiklerim ve kendi sağlığım için dua ediyorum bu aralar.

Şu yağmur, şiddetli, gürül gürül yağmur, akıtsın, götürsün tüm kötü niyetleri ve düşünceleri...

Her gün bir yerden göçmek
Ne iyi

Her gün bir yere
Konmak ne güzel

Bulanmadan, donmadan
Akmak ne hoş

Dünle beraber
Gitti cancağızım

Ne kadar söz varsa
Düne ait

Şimdi yeni şeyler
Söylemek lazım ...



16 yorum:

Imge dedi ki...

Anneannen ve diğer hastanız için acil şifalar diliyorum. Bu dönemde onların yanında olmanız en iyi ilaç bence.. Umarım en kısa zamanda kötü günleri geride bırakıp birlikte güzel zamanlar da geçirmeye başlarsınız. Sevgiler.

Ful yaprakları dedi ki...

sevgili imge,

çok teşekkür ederim,
umarım her şey yoluna girer..

sevgiler,

Hande dedi ki...

Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
İş konusuna gelince; işimi kaybederim korkusuyla çoğunluk herşeye evet deyince. Hayır cevabının varlığını unutuyorlar. Sonra duyuncada böyle saçmalayarak yakışmayan hareketlerde bulunuyorlar. Haırlar çoğaldıkça alışırlar sanırım :)

uçurtma avcısı dedi ki...

Allah şifa versin.umarım sıkntılarn en kısa zamanda son bulur.sabrın senn en guzel destekçn olsun.dualarn eksk olmasn.

papatya dedi ki...

Ful'cum anneannen ve diger yakin akraban icin cok uzuldum.Alah'tan sifalar diliyorum.Insallah bir an once sagliklarina kavusurlar.

Kendin icin hayir diyebilmen cok guzel.
Sen hic dert etme kendine hic kimsenin yaptigi yanina kar kalmaz.

En kisa zamanda mutlu gunler calsin kapini canim.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Alah şifa versin,senin icinde güzellikler nasip etsin canım
hayat zaten cok zor birde bu insanlarla gelde ugraşma:((((
hak eden ettigini bulsun
sevgilerimle mutlu kal full yaprakları...

NzN dedi ki...

hastalıkların ve hastane dönemlerinin tüm aile için ne kadar zorlu bir süreç olduğunu çok iyi bilirim ve yine bilirim ki en büyük destek yalnız olmadığını bilmektir...
en kısa zamanda tüm tatsızlıklar ve olumsuzluklar uzaklaşsın. her iki hastanız da en yakın zamanda sağlıklarına kavuşsun. bu dönem boyunca da tüm aileye güç ve iç huzuru diliyorum...
çok çok geçmiş olsun.
insanın sevdikleri iyi olsun geri kalan her şey detay...
sevgilerimle

Meyra dedi ki...

iki hastayada acil şifalar diliyorum umarım süreç sağlıkla devam eder..vee mesai konusunu halledip üzerindeki bu yükü atmana sevindim hemde o evete alışmış bayan yöneticine rağmen:))seviyorum ne istediğini bilen ve alan kişilikleri haaa birde böyle senin gibi hayır diyebilen fulleri:))herşey gönlünce olsun canım..

beenmaya dedi ki...

sen de çok iyi biliyorsunve şu an bizzat yaşıyorsun ki en önemli şey sağlık hayatta. hele ki böyle saçmasapan insanlar için kendini üzmeye değmez bile. sen kendinden taviz vermeden olması gerekeni yapmışsın için rahat mı rahat o zaman gerisini boşver güzelim...

hastalarınız için acil şifalar dilerim...

Ful yaprakları dedi ki...

Hande'cim çok teşekkür ederim,

böyle insanlara inadına hayır diyeceksin :)

Ful yaprakları dedi ki...

uçurtma avcısı,

iyi dileklerin için çok sağol,

geçecek her şey..umarım :)

Ful yaprakları dedi ki...

papatya'm,

çok teşekkürler,
ne güzel dilek..umarım en kısa zamanda iyi şeyler gelir başımıza:))
kocaman öpüyorum,

sevgilerimle,

Ful yaprakları dedi ki...

selinka,

sonsuz teşekkürler:)

umarım..her şey en kısa zamanda yoluna girecek.

öpücükler.

Ful yaprakları dedi ki...

Nzn'cım,

canım..teşekkürler iyi dileklerine.
acilen şifaya ve dinginliğe ihtiyacımız var,

sevgiler gönderiyor, kocaman öpüyorum seni.

Ful yaprakları dedi ki...

meyra'cım,

bu işi de bitirdim kafamda..
çok ilginç projelerim var, eğer gerçekleşirse dönüm olacak benim için ve buradan duyuracağım,
gerçekleşmesi için elimden geleni yapıyorum :)

sevgiler, öpücükler canım..

Ful yaprakları dedi ki...

beenmaya,

2 yaşındayken, evde kaydedilmiş ses kayıtlarım var.
ben erken konuşup yürüyenlerdenim.
orada annemin daha o yaşta bana öğrettiği ve benim de tekrar ettiğim ve kendi çocuğuma öğreteceğim bir şey var cümle şu : haytta en önemli şey ne kızım?
şağlık anneci..şağlık :))

EMEĞE SAYGI

Internet-Gazete-Dergi ve her türlü basılı yayın için geçerlidir : Yazılarımdan ismim ve adresim link gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir. İzinsiz emek hırsızlığı durumunda hakkımı "hukuki çerçevede" sonuna kadar arayacağıma emin olabilirsiniz.Emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkürler!